Image
Vi har pratat med vinnaren av den levandefölavgiften till Classic Photo!

Vi har pratat med vinnaren av den levandefölavgiften till Classic Photo!

Första priset i ASVT:s julkalender dagen innan julafton gick till Dalarna och närmare bestämt Färnäs som är en liten by strax utanför Mora och vinnaren heter Hans Mattsson.

Hans berättar att han närmar sig sextio år och han köpte sin första travhäst när jag var 15–16 år. På den tiden var det kallbloden som var mest intressant för mig men hästägandet blev kanske ingen succé. Sedan kom man in i en ålder där det är så mycket annat som pockar på ens uppmärksamhet och travet försvann lite ur mitt liv.

Nu på lite äldre dagar så har jag tagit upp det igen genom att äga andelar i hästar genom Easy KB och jag blev också medlem i ASVT för jag tycker det är viktigt att stödja organisationer som jobbar för att förbättra för ägare och uppfödare.

Hans är ett bevis på hur viktigt det är att väcka ett intresse för travsporten i unga år för har man en gång blivit biten så sitter det i och poppar upp när man lever ett liv som man också kan få in travsporten i!

Har skaffat mig en del kontakter inom branschen som jag nu får utnyttja för att hitta ett sto som passar till Classic Photo för även om jag inte har sysslat direkt med avel så skall det här bli spännande menar Hans!  

Vi får återkomma till Hans lite längre fram och se vilket sto det blir men vi hälsar honom välkommen till det här med att föda upp travhästar för det är bland det roligaste man kan göra!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram