Image
Då var det dags att avsluta 2023 års julkalender!

Då var det dags att avsluta 2023 års julkalender!

Idag är det julafton och då skall tomten komma, i ASVT:s Trottex julkalender har vi haft samma tomte under alla sju åren vi har arrangerat julkalendern. Det är Menhammar som ställt upp med en levandefölavgift varje julafton sedan 2017 när vi hade premiär för julkalendern!

Ulla holmI år har tomten stoppat ned Who’s Who i sin julklappssäck och vi har redan en avkomma i ”Stall Julkalendern” efter honom. 2020 vann Ulla Holm en fölavgift till Who's Who och 2022 dök hingsten Moon Shadow upp, som du ser på bilden till höger, och han är numera i träning hos Morgan Ivarsson på Färjestad.

Sedan har vi också en avkomma på gång i vår då Anna Frössevi Ericsson vann Menhammars pris 2022 och hon går nu i väntans tider på att hennes sto Nyx le Solei e Orlando Vici-Doolin e Sugarcane Hanover skall nedkomma med en avkomma till Who’s Who.

Vi har också en starthäst bland Menhammar vinnarna då Torbjörn Lövgrens som vann 2018 och betäckte med Panne de Moteur och 2020 föddes Luckyfly Fastnfree som har hunnit startat två gånger och varit placerad i båda sina starter.

Whos Who huvudNu skall vi hitta en ny vinnare av en levandefölavgift till Who’s Who e Maharajah-Reality Pride e From Above, vars vackra huvud du ser här till vänster (från Menhammars hemsida), och nästa säsong blir väldigt spännande för då kommer första kullen efter Who’s Who på allvar ut på banan. Första kullen är född 2021 och han har fem tvååringar som har startat och två som redan har vunnit!

Hans första kull är på 58 avkommor så ganska stor kull därför blir det en väldigt spännande säsong 2024 då vi får se om det finns någon som kan axla hans mantel som tävlingshäst även om det blir en tuff uppgift då Who’s Who var en fantastisk tävlingshäst!

När han gjorde bokslut som tävlingshäst hade han gjort 46 starter med hela 22 vinster och 5 andraplatser samt 3 tredjeplatser. Den lutningen på statistiken tycker man om och 13,7 miljoner på kontot är inte heller så dumt!

Många av vinsterna är tagna i tuffaste möjliga konkurrens och Who’s Who vann fem Grupp I lopp, Svensk Travderby, Jubileumspokalen, Norrbottens Stora Pris, Hugo Åbergs Memorial och Paralympiatravets Final. Förutom detta vann han Gr. II loppet Malmö Stads Stora Pris så han vann storlopp på distanser från 1609 meter till 3180 meter.

Utöver detta så vann han sju ”vanliga” V75 lopp så det var en fantastisk karriär som summerades när han slutade 2022!

 

Med tanke på egna meriter samt sin stam så känns Who’s Who som en klart spännande avelshingst. Pappa till Who’s Who är Elithingsten Maharajah och som den vinstrikaste avkomman till sin pappa blir det givetvis förväntningar.

Mormor Elitloppa var en väldigt bra tävlingshäst med nästan €400 000 på kontot och har lämnat fyra miljonärer och två halvmiljonärer i avelsboxen. Systrana till Who’s Whos mamma, Kingly Pride, har också i många fall varit plusvarianter i avelsboxen med många miljonärer bland sina avkommor.

Mormors mor Taorestane Captain var även hon en plusvariant i avelsboxen som förutom Elitloppa lämnat tre miljonärer till med dagens växelkurs. Så bra fransk bakstam på Who’s Who gör att även stamtavlan är klart intressant på honom och ger honom ytterligare en dimension som avelshingst.

Skall du ha chans att plocka hem någon av dagens vinster så måste du lösa dagens fråga som du hittar här nedan samt vara medlem i ASVT.

Är du inte medlem i ASVT så kan du lätt fixa det här BLI MEDLEM

Då blir du också medlem för hela 2024!

Dagens fråga

Vimlar av miljonärer som är födda på Menhammar men bland topp fem på listan bland de vinstrikaste avkommorna som är födda på Menhammar finns en som fortfarande startar. Han var senast ute på banan i oktober, vem är det?

Kanske inte så enkelt att kunna den på uppstuds men hjälp finns att få på Menhammars hemsida som du kommer till om du klickar på deras logga härunder.

Menhammar logga

När du är nöjd med ditt svar så mejlar du in det till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  Glöm inte att skriva dina adressuppgifter och mobilnummer så vi kan ringa och gratulera eller om du vinner något av de andra priserna så får du en smsavisering när paketet kommer.

Dagens priser

1:a pris En levandefölavgift till Who´s Who (du betalar bokning och veterinärkostnader) Priset är personligt och kan inte säljas.

2:a pris Knivset från PR Active

3:e pris 0-100 spel från PR Active

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram