Image
Då har vi pratat med vinnaren av årets sista levandefölavgift!

Då har vi pratat med vinnaren av årets sista levandefölavgift!

På uppesittarkvällen hade vi en vinnare av levandefölavgiften som nu var på väg in i vår spännande värld som uppfödare och på julafton blev det en vinnare som fött upp väldigt många hästar genom åren!

Whos Who huvudDet var nämligen Gunilla Hillerlöv som blev vinnare på julafton och plockade hem den levandefölavgiften till Who’s Who, på bilden till vänster från Menhammars hemsida! Gunilla är uppfödare till bland annat G.K. hästarna och totalt har hon i olika konstellationer fött upp en bit över 100 hästar.

Tidigare hade Gunilla en egen gård i Vetlanda trakten där man hade sin uppfödning men numera, med ålderns rätt som Gunilla säger, har man sina fölston inackorderade hos PWR i Ramkvilla. Idag har hon 8 ston i avel och sedan har jag några ston i träning som efter karriären kommer övergå till att bli avelsston så återväxten är säkrad.

Brukar bli att jag får en 3 till 4 föl om året men till nästa säsong har jag 7 dräktiga märrar så det blir förhoppningsvis lite mer än vanligt nästa år.

Nu får jag sätta mig ned och tänka ut vilket av mina ston som passar bäst till Who’s Who så det blir ett angenämt problem då jag redan har bokat tre andra Menhammar hingstar till nästa år.

Gunilla har haft en otrolig julkalender då det här var fjärde gången hon vann så tur för henne att det bara är levandefölavgifts vinnarna som vi lyfter fram lite extra för Gunilla berättade en rolig sak under vårt trevliga samtal.

- Jag gillar inte att vara i fokus så jag har aldrig varit i en vinnarcirkel efter att någon av mina hästar vunnit! Utan jag har hållit mig i stallet och gjort i ordning för hästarna när de kommer tillbaka och det är kärleken till hästarna som gjort att jag har hållit på med det här i alla år, inte att komma till en vinnarcirkel.

Vi kommer återkomma till Gunilla och övriga vinnare av levandefölavgifter lite längre fram och stämma av vilka ston de har bestämt sig för att använda till sina priser.

 

I och med detta så är årets julkalender över och vi tackar alla företag som varit med och sponsrat med fina priser och det är tack vare er medverkan det är så stort intresse för vår julkalender!

Vi tackar alla som varit med och tävlat och gratulera alla som har vunnit och till alla er andra säger vi bättre lycka nästa år och önskar alla en god fortsättning på helgfirandet!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram