Image
Då är det dags att tävla om en levandefölavgift igen!

Då är det dags att tävla om en levandefölavgift igen!

Andra advent idag och då skall vi kämpa om en levandefölavgift igen och hingsten som ligger i potten idag är Hayden Hanover och det är International Stallion som ställer upp med det fina priset! Hayden Hanover är med för fjärde gången i vår julkalender så vi har redan två snyggingar efter Hayden Hanover i ”Stall Julkalendern” och en i magen som förhoppningsvis dyker upp framåt vårkanten.

Hedda i vagnFörsta året Hayden Hanover var med så vann Robin Sellvin den fria levandefölavgiften och han betäckte sin Estelle Web e Holiday Road-Love Rocks On e Andover Hall och fick ett sto som fick namnet Wise Emotions och hon har snart blivit två år och är i träning hos Jörgen Nordquist på Färjestad.

Jörgen är väldigt nöjd med sin adept som du ser på bilden här till vänster så vi hoppas att det är en framtida vinnare även på tävlingsovalen!

I år fick Jenny Lindmark sitt pris från julkalendern 2021 då hennes Aya e Mythical Lindy-Parantessa e Super Arnie nedkom med ett hingstföl!

Förra året var det Ing-Marie Johansson-Lemberg som blev lycklig vinnare av en levandefölavgift till Hayden Hanover och hennes La Petite Fleur e Pato-Reve d’Or Boheme e Revenue beräknas föla i början av maj nästa år.

Hayden Hanoverhemsida2023

 

Hayden Hanover e Somebeachsomewhere-Hana Hanover e Western Hanover och med honom får man något som blivit populärt under de senaste åren dvs ha passgångarblod i stamtavlan. 2021 vanns Hambletonian av Googoo Gaagaa sonen Captain Corey och året innan vann Ramona Hill med passgångarhingsten Tar Helle på mödernet Hambletonian.

Här hemma i Sverige har vi tjusats av Don Fanucci Zet och vem glömmer Googoo Gaagaas fantastiska kull 2016 där vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning fanns, Bythebook, vinnaren av Svenskt Trav-Kriterium, Power och vinnaren av Svenskt Travderby, Hail Mary! Som grädde på moset fanns även Usain Töll i den kullen.

Hayden Hanover var en kulltopp bland passgångarna både som tvååring och treåring i USA. Som tvååring vann han International Stallion Stake och var tvåa i storloppet Metro Pace med en samlad prissumma på $816.000.

Som treåring vann Hayden Hanover Pennsylvania Sire Stakes och var fyra i klassikern Little Brown Jug och när tävlingskarriären avslutade så hade han över sex miljoner på kontot och det ruggiga rekordet 1.06,6.

Bakstammen på Hayden Hanover går inte av för hackor då hans pappa, Somebeachsomewhere, har samma statistik som en annan avelsgigant Muscle Hill då båda gjorde 21 starter och vann 20 av dessa! Intressant är också att i bakstammen på Somebeachsomewhere så finns det inslag av travare då både Nevele Pride och Noble Victory dyker upp här.

Men även Hayden Hanovers mamma, Hana Hanover, var något utöver det vanliga. Hana Hanover vann Breeders Crown och satt då även världsrekordet 1.07,6 och hon tjänade under sin karriär smått fantastiska 1,2 miljoner dollar!

Sammanfattningsvis kan man säga att det finns crème de la crème både på faderssidan och moderssidan hos Hayden Hanover.

För att kunna ge dig chansen att vinna levandefölavgiften till Hayden Hanover måste du dels svarar på dagens fråga och dels vara medlem i ASVT.

Är du inte medlem i ASVT kan du lätt fixa det här Bli medlem
Du är då också medlem hela 2024.

                                                                                                                               

Dagens fråga

International Stallion drivs av Hans Nelén och Mats Gabrielsson och man har gårdar i Frankrike och Estland men vad heter gårdarna?

Har du inte svaret direkt så är ett bra tips att surfa in på International Stallions hemsida och leta upp svaret, klicka på deras logga härunder så kommer du till deras hemsida.

International stallion hem

När du tror dig ha det rätta svaret så mejla in ditt svar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och skriv dina adressuppgifter samt telefonnummer så vi kan ringa och gratulera dig om det är du som vinner och andra- & tredjepriset skickas till vinnarna och man får en sms-avisering när paket kommer. Glöm inte att ange vem medlemskapet står på om det inte är i det namn ni skickar in svaret på.

Dagens priser

1:a pris Levandefölavgift till Hayden Hanover (du betalar bokning och veterinärkostnader).   Priset är personligt och kan inte säljas.

Ullpläd 0022:a pris Ullpläd

0 100 spel3:e pris 0-100 Spel

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram