Image
Vinnaren av andra levande fölavgiften får ett delikat val!

Vinnaren av andra levande fölavgiften får ett delikat val!

Dags att presentera den andra levande fölavgiften i årets julkalender och den här gången hamnar vinnaren i en valsituation då man får välja mellan två hingstar!

Uncle Lasse mål SprintermästarenDen tredje advent som är den 11:e december är det dags för att tävla om en levande fölavgift för andra gången. Den som blir den lyckliga vinnaren får välja mellan två hingstar ur Stall T.Z. hingstpark då man ställer upp med Uncle Lasse e Donato Hanover-Solveig e Yankee Glide så Lasse ingår i en syskonskara där det finns hästar som Shake It Cerry $2.786.104, Solvato 6.195.590 kr och Dontyouforgetit 5.446.492 kr. Uncle Lasse fick sin första kull 2018 och har en riktigt stark treåringskull ute i år då han till exempel hade tre finalister i Svenskt Travkriterium och Trav-Oaks när det avgjordes för några veckor sedan på Solvalla.

Bäst lyckades Ante la Roque i Kriteriet med sin tredjeplats och han kan numera titulera sig som miljonär och han har även passerat halva sträckan mot nästa miljon! I samma kull som Ante la Roque finns Xerava C.D. och för henne fattas det bara lite smågrus innan även hon kan använda sig av den ståtliga titeln miljonär!

Vi travnördar kommer väl aldrig glömma Lasses vinst i Sprintermästaren, har du glömt eller inte sett det så kan du se det på Youtube länken härunder.

Uncle Lasse vinner Sprintermästaren

Alvena Valva fölUncle Lasse var med i julkalendern 2020 och då vann Maria Riedl den levande fölavgiften och hon betäckte sitt sto Alvena Valva e Muscle Mass-Alvena Elise e Pale Amber med Lasse och i våras så fick hon sin vinst då Alvena Valva nedkom med ett fint sto som du kan se på bilden här bredvid.

Den andra hingsten man kan välja om man vinner är kanske årets mest spännande nykomling Milligan’s School e Yankee Glide-Tori Ann e S.J.’s Photo började som tvååring sin karriär på andra sidan Atlanten och vann 5 lopp under sitt första år på tävlingsovalen och kvalificerade sig till tre stora finaler. Han kutade 10,6ak när han vann ett lopp på The Red Mile som tvååring och han tjänade över 300.000 dollar redan första året som tävlingshäst.

Milligans Scool uppslag hemsidaFramgångarna fortsatte som treåring och han vann 5 lopp även under treåringssäsongen och var med och tampades i flertalet större lopp under året som bland annat Hambletonian. Blev nästan lika mycket dollar in på kontot som treåring då han tjänade nästan 250.000 dollar under sin treåringssäsong.

I slutet av treåringssäsongen köpte Stefan Melander honom och han importerades till Sverige. Som 4-åring började Milligan’s karriär på vår sida pölen och den blev både lång och framgångsrik!

Milligan’s School vann Grupp I loppen Åby Stora Pris, Sundsvall Open Trot två gånger samt UET Trotting Masters Final. Totalt vann Milligan hela 15 Gulddivisionslopp! När bokslut gjordes så hade han kutat in nästan 18 miljoner.

Milligan’s School känns som en mycket spännande nykomlingen på avelsmarknaden med sin hårdhet då han gjorde sju säsonger i stenhård konkurrens och tjänade fina pengar under hela sin karriär.

Även Milligan’s School kommer ur en diger syskonskara då hans mamma Tori Ann har lämnat hästar som Let’s Get Started $278.822, Shanty Irish $125.739 och She Wore Red $195.675 som i sin tur har lämnat Adamsville Road $261.634.

What’s Your Limit är ett annat syskon som importerades till Sverige 2011 och kutade in nästan 600.000 kr och har nu lämnat Thereisnolimit som vann ett Breeders’ Crown försök för treåringar i oktober på 13,3am och har redan sprungit in nästan 750.000 kr.

Även mormor Knickers Hanover gjorde det bra i avelsboxen och lämnade förutom Tori Ann $104.741 även Charlie de Vie $272.918 på ett fåtal avkommor!

Vi påminner om att vill ni vara med och tävla om de levande fölavgifterna i vår julkalender så måste ni vara medlemmar i ASVT, givetvis får även ungdomsmedlemmarna vara med och tävla.

Är du inte medlem än så kan du enkelt bli det här nedan och blir du medlem så här sent på året så gäller ditt medlemskap även för 2023!

Bli medlem

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram