Image
Alla hingstar till årets julkalender är klara!

Alla hingstar till årets julkalender är klara!

Drygt en vecka kvar till vi drar igång årets julkalender på ASVT och nu sitter ramarna och vi har helt klart med vilka de hingstar är som alla medlemmar i ASVT kommer ha möjlighet att tävla om!

Eftersom de här priserna är lite utöver det vanliga så kommer vi att presentera de olika hingstarna här i veckan. Vi kommer tävla om levande fölavgifter vid fyra tillfällen i årets julkalender och första tillfället blir andra advent som infaller 4 december. När vi tävlar om de levande fölavgifterna så måste alla tävlande vara medlemmar i ASVT och vill du ha chansen att vara med och inte är medlem så är det bara att klicka på knappen härunder och fixa ett medlemskap och du blir då också medlem för hela 2023.

Bli Medlem

International Stallion samling hemsidanFörst ut i årets julkalender bland hingstarna blir Hayden Hanover e Somebeachsomewhere-Hana Hanover e Western Hanover och han står för något som växt under de senaste åren dvs ha passgångare i stamtavlan.

Vi har sett många hästar där resultatet blivit fantastiskt genom att få in inslag av passgångare och för att nämna några så har vi Captian Corey som vann Hamletonian men även Ramona Hill som också vann Hambletonian och hade inslag av passgångare.

Här hemma i Sverige har vi tjusats av hästar som Don Fanucci Zet, som även han har Western Hanover som morfar precis som Hayden Hanover, Bythebook, Power och Hail Mary för att nämna några bekanta namn!

Hayden Hanover var själv en kulltopp bland passgångarna både som tvååring och treåring. Som tvååring vann han International Stallion Stake och var två i storloppet Metro Pace med en samlad prissumma på $816.000.

Som treåring vann Hayden Hanover Pennsylvania Sire Stakes och var fyra i klassikern Little Brown Jug och när tävlingskarriären avslutade så hade han över sex miljoner på kontot och det ruggiga rekordet 1.06,6.

Bakstammen på Hayden Hanover går inte av för hackor då hans pappa, Somebeachsomewhere, har samma statistik som en annan avelsgigant Muscle Hill då båda gjorde 21 starter och vann 20 av dessa! Intressant är också att i bakstammen på Somebeachsomewhere så finns det inslag av travare då både Nevele Pride och Noble Victory dyker upp här.

Men även Hayden Hanovers mamma, Hana Hanover, var något utöver det vanliga. Hana Hanover vann Breeders Crown och satt då även världsrekordet 1.07,6 och hon tjänade under sin karriär smått fantastiska 1,2 miljoner dollar!

Hedda 3månader artikelHayden Hanover var med i vår julkalender när han var nykomling på marknaden 2020 och skulle göra sin första säsong som avelshingst 2021. Lycklig vinnare till den levande  fölavgiften första året blev Robin Sellvin som betäckte sitt sto Estelle Web e Holiday Road-Love Rocks On e Andover Hall med Hayden Hanover och 18 april i år så dök hans vinst upp i verkligheten då man fick ett stoföl som fått namnet Wise Emotions. På bilden här till höger så är damen i fråga 3 månader och det är verkligen en rejäl bit och Robin berättar för oss att hon har ett härligt kynne och är alltid positiv så självförtroendet är det inget fel på hos den här avkomman!

I väntans tider går Jenny Lindmark som vann den levande fölavgiften efter Hayden Hanover ifjol och hon har betäckt Aya e Mythical Lindy-Parantessa e Super Arnie med Hayden Hanover och går allt som det skall så dyker det upp en liten goding framåt våren hos Jenny!

Nu är Hayden Hanover bara en av många intressanta avelshingstar hos International Stallion och klicka på deras logga här under så får de se alla deras hingstar.

stallion logo Artikel

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram