Image
Vi säger välkommen tillbaka till både hingsten och stuteriet!

Vi säger välkommen tillbaka till både hingsten och stuteriet!

När vi arrangerade julkalendern 2018 var Stuteri Broline med i julkalendern med en levandefölavgift till Quite Easy U.S. e Andover Hall-Marita’s Victory e Valley Victory. I år är både Quite Easy och Broline tillbaka! Blev lite av en succé när Quite Easy och Broline var med första gången så väldigt roligt att hälsa dom välkommen tillbaka!

Var Madeleine Djupdahl som vann priset det året och hon betäckte sitt sto Global Kyanite e Varenne-R.B.Impala e Mack Lobell med Quite Easy och året efter (2020) dök Zebulon upp! Hästen såldes som åring på auktion. Zebulon har börjat sin karriär strålande för sin nya ägare Petras HB och tränare Maria Törnqvist.

Zebulon blev den första vinnande hästen i ”Stall Julkalendern” och han vann så sent som i torsdags ett V64 lopp på Åby. Det var hans fjärde vinst på nio försök och han sprängde 200 000 kronors vallen i torsdags!

Quite Easy 230x297mm Nov23Quite Easy U.S. kom till Sverige efter sin treåringssäsong i USA. Totalt gjorde han 24 starter i sin karriär och vann nio lopp och var tvåa fyra gånger och trea en gång. Totalt sprang han in 409 365 dollar i sin karriär.

Hans karriär i avelsboxen har varit mycket framgångsrik och han har haft stjärnor i Danmark, Finland, Holland, Tyskland och givetvis här i Sverige. Den mest framgångsrika avkomman är Elitloppsvinnaren och vinnaren av VM loppet Cokstile som har tjänat snart 20 miljoner!

Men listan över avkommor som blivit miljonärer är lång och skall vi nämna några av hans vinstrikaste avkommor så kan vi nämna Deimos Racing drygt 8 miljoner, Moving On drygt 7 miljoner, Poet Broline drygt 4 miljoner och totalt har han sjutton svenskfödda miljonärer!

Men storheten med Quite Easy U.S. är kanske bredden på sina avkommor för han har hela 37 avkommor som tjänat mellan 500 000 - 1 000 000 så över femtio svenskfödda hästar efter Quite Easy U.S. har tjänat en halvmiljon eller mer!

I Norge har Quite Easy U.S. förutom Cockstile även lämnat vinnaren av VG Norsk Travderby Gretzky B.R. som tjänat nästan 3,5 miljoner norska kronor. I Norge finns även Miss Pepper som vann Norgemesterskap for Hopper i år och hon vann samma lopp även 2022.

Totalt har Quite Easy U.S. i Norge 8 miljonärer och ytterligare 10 som tjänat över 500 000 kronor och detta på mindre kullar och med mindre inhemska pengar att tävla om.

I Finland har Quite Easy U.S. också en Derbyvinnare då Quite An Avenger som vann Finskt Derby 2013 men även Venice har vunnit storlopp i Finland då hon vunnit Suur-Hollola-Ajo både 2016 och 2017.

Även i Finland har han en enorm bredd på sina avkommor då han har 10 miljonärer i Finland och ytterligare 16 som tjänat över 500 000 kronor.

I Danmark har Quite Easy U.S. en avkomma som är en av Danmarks bättre hästar genom tiderna, Slide To Easy vann Danskt Mästerskap tre år i rad och var dessutom tvåa i VM loppet på Yonkers.

Man kan säga att förutom alla miljonärer så har Quite Easy U.S. lämnat väldigt många bra tävlingshästar som tjänar bra med pengar och är hållbara och kan göra många starter så han lämnar både stjärnor och har en imponerande bredd på sina starthästar!

logga broline liggandeVill du se vilka hingstar som ni har tillgång till genom Broline så kan ni klicka på deras logga här till höger så kommer ni till deras hemsida.

Vill du vara med och tävla om den levandefölavgiften till Quite Easy och övriga hingstar fram till jul så måste du vara medlem i ASVT. Är du inte medlem så kan du fixa det genom att klicka på knappen härunder och då är du också medlem under hela 2024!

Bli medlem

Dagens fråga:

Brokvarn Stuteri grundades 1974 och är ”moder” till dagens Stuteri Broline. Man fick en kickstart på sin verksamhet då man fick en storstjärna i sin första kull från stuteriet som bland annat vann Svenskt Travkriterium. Vad hette första stjärnan som kom från Brokvarn/Broline?

Har du inte svaret på frågan så kan vi tipsa dig om att leta på Brolines hemsida och den kommer du till genom att klicka på deras logga härunder.

logga broline liggande

När du är nöjd med ditt svar så mejlar du in det till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. innan klockan 24.00 idag. Glöm inte att skriva era adressuppgifter och telefonnummer så vi dels kan skicka priserna om det skulle bli ni som vinner andra eller tredjepris eller ringa och gratulera om ni tar hem förstapriset!

Var också noga med att tala om vem medlemskapet står på om det inte står på dig som skickar in svaret, kanske är ett företag, sambo, fru eller man som medlemskapet står på, så vi hittar er när vi kontrollerar mot medlemsregistret när vi har dragit en vinnare.

Man får skicka in ett svar per medlemskap.

Dagens priser

1:a pris Levandefölavgift till Quite Easy U.S. (Du betalar bokningsavgift och veterinärskostnader)

2:a pris En Ullpläd

3:e pris 0-100 spel

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram