Image
Vi har pratat med vinnaren av den franska levande fölavgiften!

Vi har pratat med vinnaren av den franska levande fölavgiften!

Vinnaren av årets franska levande fölavgift som Haras de Bouttemont ställt upp med gick till en tjej som jobbar i branschen kan man säga då hon jobbar på Västerbo Stuteri. Hingstarna som vinnaren kan välja mellan är Gotland eller Helgafell.

Den glada vinnaren heter Sofia Eriksson och som sagt jobbar hon på Västerbo Stuteri så hästar är en stor del av hennes dagar. Sofia har en fölmärr som heter Rouquine e Super Light-Chilly Peach e Giant Chill och hon var en klart bra tävlingshäst som slutade sin karriär med drygt 400.000:- på kontot.

Hon vann ett försök till Stochampionatet och slutade sjua i finalen det året som Neona Princess vann. Hon var även tvåa i ett stolopp i V75 en gång så hon visade framhovarna på tävlingsovalen.

Att Sofia har ett fölsto efter Super Light är kanske inte så överraskande. Super Light var en fantastisk tävlingshäst som många av oss har starka minnen av men Sofia hade dessutom förmånen att vara skötare åt Super Light i början av hans karriär.

Rouguine fick sitt första föl 2018 e Jocose som heter Ploquepin och han har börjat sin karriär på ett klart lovande sätt och har sprungit in 274.500:- på sina treårsstarter. Fick även ett föl 2019 e El Mago Pellini och 2020 fick hon en helbror till Ploquepin.

Nu skall hon föla i slutet av mars så Sofia fick problem direkt med sin planering, dock angenäma problem som hon säger för antingen får jag ta ned Rouguine till Frankrike så hon får föla där och sedan betäckas eller så får jag helt enkelt försöka låna en fölmärr som passar.

Man tror ju inte att man skall vinna så jag har inte ens funderat på vilken av hingstarna som passar bäst och sedan måste man också ta hänsyn till vilket sto man har och vad som passar bäst till just den individen.

Så vi får helt enkelt återkomma till Sofia när hon har hunnit landa i sin vinst och beslutat sig om hon skall ta sitt dräktiga sto till Frankrike eller om hon skall låna en fölmärr för det här spännande projektet! Vi får även återkomma med vem av fransmännen som får äran att träffa den märr som Sofia till slut fastnar för.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram