Image
Tecken finns på en fullträff för vinnarna av levandefölavgifter 2022!

Tecken finns på en fullträff för vinnarna av levandefölavgifter 2022!

Vi har ringt runt och kollat hur det har gått för vinnarna av levandefölavgifter i förra årets julkalender. Vi började med den första vinnaren som var Ing-Marie Johansson-Lemberg som vann International Stallions pris som var en levandefölavgift till Hayden Hanover.

Det blev La Petite Fleur e Pato-Reve D’ Or Boheme e Revenue som fick nöjet att åka och hälsa på Hayden Hanover. La Petite Fleur är född 2019 så är ett ungt sto som är ostartad.  Hon har nyligen kommit hem igen berättar Ing-Marie och allt har gått bra och hon är dräktig och nedkomsten är beräknad till början av maj nästa år!

Vi hade en dålig telefonlinje när vi pratades vid så vi får helt enkelt återkomma med mer information senare.

Nästa vinnare var Jenny Hansen som fick välja mellan Milligan’s School och Uncle Lasse som Stall T.Z. ställde upp med i årets julkalender. Vi hamnade till slut hos Milligan’s School berättar Jenny och vi gick dit med I Love Champagne men det tog sig inte och vid en kontroll visade sig att hon hade fått cystor på livmodern. Vilket var tråkigt då hennes avkomma född 2019 Keep Gamble har börjat så bra hos Timo Nurmos med 3 vinster på 5 starter. Vi får hoppas att det går med hjälp av laser att rädda hennes framtida avelskarriär.

Man fick då byta sto till Madame Nicole e Gigant Neo-Little Nick e Lord of All som var en klart bra tävlingshäst med nästa 750.000:- på kontot. Vi vet inte om hon är dräktig än då det blev lite sen betäckning på grund av strulet med I Love Champagne men vi håller tummarna för att det har gått vägen!

Det franska priset i 2022 års julkalender vanns av Martin Isaksson och han hade att välja mellan en levande fölavgift till Helgafell eller förra årets stora 3-årings dominant i Frankrike Just a Gigolo som Haras de Bouttemont ställde upp med. Martin var tidigt inne på att Just a Gigolo skulle vara intressant och det var också där han landade. Faktum är att Martin är så förtjust i Just a Gigolo så att han har skickat ned ytterligare ett sto till honom!

Det blev Celine Boko e Viking Kronos-Flordalie e Minou du Donjon som fick hoppa upp på bussen till Frankrike. Celine Boko är ett ostartat sto som är född 2009 och hon öppnade sin avelskarriär med att lämna Arsenal som nästan nådde 800.000:- i sin tävlingskarriär.

Celine Boko kommer ur en syskonskara som innehåller hästar som Wellino Boko 4,2 miljoner, Vala Boko 3,9 miljoner och Ypsilon Boko 1,8 miljoner så fint blod finns i hennes gener!

Celine Boko är konstaterad dräktig och är kvar i Normandie och kommer föla där och betäckas om så förhoppningsvis får Martin hem två nya hästar från Frankrike nästa år, ett föl och en i magen.

Förra årets sista vinnare blev Anna Frössevi Ericsson som på självaste julafton vann Menhammars pris som i år var Who’s Who. Anna berättade direkt när jag ringde upp på juldagen och gratulerade att det här skall bli en familjehäst där vi skall använda en av min brors fölmärrar och sedan skall vi ha hästen tillsammans.

Det blev Nyx le Soleil e Orlando Vici-Doolin e Sugarcane Hanover som fick åka och träffa Who´s Who. Även här blev det ett byte av sto som gjorde att man blev lite sena men Nyx le Soleil är konstaterad dräktig och beräknas få sitt föl i juni nästa år.

Även Nyx le Soleil är ett ungt sto som är född 2019 och hann med att starta sex gånger innan hon bytte karriär till att vara ett avelssto i stället.

Blir spännande att se vad Anna och övriga i familjen kan göra med den blivande avkomman. Vi kanske inte det skall begära att det går lika bra som det har gjort för Anna med Klack Silver som hon vann Monté SM med för Kallblod på Bergsåker i maj!

Förhoppningsvis blir det ett bonusföl för Stall Julkalendern nästa år. Sofia Eriksson vann det franska priset 2021 som även det året skänktes av Haras de Bouttemont och Sofia betäckte sitt sto Rouquine e Super Light-Chilly Peach e Giant Chill med Gotland men fick inte dräktigt.

Gitte Allaire var dock snäll och Sofia fick en ny chans i år. Den här gången skickade Sofia ned Rouquine till Frankrike och har fått besked om att Rouquine är dräktig på 16 dagar och väntar i dagarna på ett nytt besked men än så länge inga moln på himlen där heller! Jag har inte bestämt mig än om jag tar hem Rouquine i år eller om hon får vara kvar och betäckas om berättar Sofia.

Rouquine fick sin första avkomma 2018 och det är Ploquepin som har gjort det strålande och har redan fått ihop närmare 700.000:- på sin bankbok och har en segerprocent på 16% och en platsprocent på 43%.

Går allt som det skall så blir det en ordentlig påfyllning av hästar nästa år i Stall Julkalendern. Vår julkalender har nu varit upphov till hela 12 hästar och förhoppningsvis stiger det antalet till 17 under 2024!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram