Image
På söndag är det dags för första levandefölavgiften i årets julkalender!

På söndag är det dags för första levandefölavgiften i årets julkalender!

Du missar väl inte att på söndag ligger det en levandefölavgift till Quite Easy U.S. i potten i ASVT:s julkalender som Broline Stuteri ställer upp med.

När vi på ASVT arrangerade julkalendern 2018 så var Broline med och sponsrade med en levandefölavgift till Quite Easy e Andover Hall-Marita’s Victory e Valley Victory. Lycklig vinnare blev Madeleine Djupdahl som hade använt Quite Easy tidigare och hade gillat sina avkommor efter honom väldigt mycket!

Hennes ”kärlek” till Quite Easy minskade inte då hon fick ett fint hingstföl 2020 Zebulon e Quite Easy-Global Kyanite e Varenne som hon sedan sålde på auktion till Petras HB. Zebulon gick i träning hos Maria Törnqvist och har haft en riktigt fin start på sin karriär!

zebulon vinstabyZebulon vann direkt i sin debut på Axevalla och har på sina första nio starter vunnit fyra gånger och var nära att kvala in till E3 Finalen och var även med i Uttagningslopp till Svensk Trav-Kriterium. Senaste vinsten kom i ett V64 lopp på Åby 24 november som han vann efter en vass avslutning ute i tredjespår sista femhundra, du ser målgången på bilden till vänster.

Zebulon blev den första vinnande hästen i ”Stall Julkalendern” därför är det riktigt roligt att få hälsa både Broline International och Quite Easy välkomna tillbaka till julkalendern!

Quite Easy kom till Sverige efter sin treåringssäsong i USA. Totalt gjorde han 24 starter i sin karriär och vann nio lopp och var tvåa fyra gånger och trea en gång. Totalt sprang han in 409 365 dollar i sin karriär.

Quite Easy 230x297mm Nov23Hans karriär i avelsboxen har varit mycket framgångsrik och han har haft stjärnor i Danmark, Finland, Holland, Tyskland och givetvis här i Sverige. Den mest framgångsrika avkomman är Elitloppsvinnaren och vinnaren av VM loppet Cokstile som har tjänat snart 20 miljoner!

Men listan över avkommor som blivit miljonärer är lång och skall vi nämna några av hans vinstrikaste avkommor så kan vi nämna Deimos Racing drygt 8 miljoner, Moving On drygt 7 miljoner, Poet Broline drygt 4 miljoner och totalt har han sjutton svenskfödda miljonärer!

Men storheten med Quite Easy U.S. är kanske bredden på sina avkommor för han har hela 37 avkommor som tjänat mellan 500 000 - 1 000 000 så över femtio svenskfödda hästar efter Quite Easy U.S. har tjänat en halvmiljon eller mer!

I Norge har Quite Easy U.S. förutom Cockstile även lämnat vinnaren av VG Norsk Travderby Gretzky B.R. som tjänat nästan 3,5 miljoner norska kronor. I Norge finns även Miss Pepper som vann Norgemesterskap for Hopper i år och hon vann samma lopp även 2022.

Totalt har Quite Easy U.S. 8 miljonärer och ytterligare 10 som tjänat över 500 000 kronor och detta på mindre kullar och med mindre inhemska pengar att tävla om.

I Finland har Quite Easy U.S. också en Derbyvinnare då Quite An Avenger som vann Finskt Derby 2013 men även Venice har vunnit storlopp i Finland då hon vunnit Suur-Hollola-Ajo både 2016 och 2017.

Även i Finland har han en enorm bredd på sina avkommor då han har 10 miljonärer i Finland och ytterligare 16 som tjänat över 500 000 kronor.

I Danmark har Quite Easy U.S. en avkomma som är en av Danmarks bättre hästar genom tiderna, Slide To Easy vann Danskt Mästerskap tre år i rad och var dessutom tvåa i VM loppet på Yonkers.

Man kan säga att förutom alla miljonärer så har Quite Easy U.S. lämnat väldigt många bra tävlingshästar som tjänar bra med pengar och är hållbara och kan göra många starter så han lämnar både stjärnor och har en imponerande bredd på sina starthästar!

Vill du se alla avelshingstar som finns tillgängliga på Broline så klickar du på deras logga.

logga broline liggande

Vill du ha chansen till en framtida avkomma efter Quite Easy U.S., du betalar bara bokningsavgiften och veterinärkostnaden, så måste du vara medlem i ASVT för när vi tävlar om levandefölavgifter är det bara medlemmar i ASVT som kan vara med.

Är du inte medlem så kan du lätt fixa det härunder och då är du också medlem hela 2024!

Bli medlem

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram