Image
På söndag är det andra advent och då är det dags att tävla om en levandefölavgift igen!

På söndag är det andra advent och då är det dags att tävla om en levandefölavgift igen!

Andra hingsten i årets julkalender som du har chans att vinna en levandefölavgift till är Hayden Hanover som International Stallion ställer upp med. Hayden Hanover är med för fjärde gången i vår julkalender så vi har redan två snyggingar efter Hayden Hanover i ”Stall Julkalendern” och en i magen som förhoppningsvis dyker upp framåt vårkanten.

Hedda i vagnFörsta året Hayden Hanover var med så vann Robin Sellvin den fria levandefölavgiften och han betäckte sin Estelle Web e Holiday Road-Love Rocks On e Andover Hall och fick ett sto som fick namnet Wise Emotions och hon har snart blivit två år och är såld till och i träning hos Jörgen Nordquist på Färjestad.

Jörgen är helnöjd med sin nya adept som hittills har gjord det man har begärt av henne så vi hoppas på att Wise Emotions är en framtida vinnare i ”Stall Julkalendern”. Du ser Hedda som hon kallas här på bilden till vänster.

No space for air e HaydenI år fick Jenny Lindmark sitt pris från julkalendern 2021 då hennes Aya e Mythical Lindy-Parantessa e Super Arnie nedkom med ett hingstföl som har fått namnet No Space For Air som du ser på bilden till höger då han är drygt två månader.

Förra året var det Ing-Marie Johansson-Lemberg som blev lycklig vinnare av en levandefölavgift till Hayden Hanover och hennes La Petite Fleur e Pato-Reve d’Or Boheme e Revenue beräknas föla i början av maj nästa år.

Hayden Hanover e Somebeachsomewhere-Hana Hanover e Western Hanover är en relativt ny avelshingst då hans första kull är född 2022 och med honom får man något som blivit populärt under de senaste åren dvs ha passgångarblod i stamtavlan. 2021 vanns Hambletonian av Googoo Gaagaa sonen Captain Corey och året innan vann Ramona Hill med passgångarhingsten Tar Helle på mödernet Hambletonian.

Här hemma i Sverige har vi tjusats av Don Fanucci Zet och vem glömmer Googoo Gaagaas fantastiska kull 2016 där vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning fanns, Bythebook, vinnaren av Svenskt Trav-Kriterium, Power och vinnaren av Svenskt Travderby, Hail Mary! Som grädde på moset fanns även Usain Töll 6,5 miljoner i samma svenskfödda kull.

Hayden Hanover var själv en mycket bra tävlingshäst och var en kulltopp bland passgångarna både som tvååring och treåring i USA. Som tvååring vann han International Stallion Stake och var tvåa i storloppet Metro Pace med en samlad prissumma på $816.000.

Hayden Hanoverhemsida2023Som treåring vann Hayden Hanover Pennsylvania Sire Stakes och var fyra i klassikern Little Brown Jug och när tävlingskarriären avslutade så hade han över sex miljoner på kontot och det ruggiga rekordet 1.06,6.

Bakstammen på Hayden Hanover går inte av för hackor då hans pappa, Somebeachsomewhere, har samma statistik som en annan avelsgigant Muscle Hill då båda gjorde 21 starter och vann 20 av dessa! Intressant är också att i bakstammen på Somebeachsomewhere så finns det inslag av travare då både Nevele Pride och Noble Victory dyker upp här.

Men även Hayden Hanovers mamma, Hana Hanover, var något utöver det vanliga. Hana Hanover vann Breeders Crown och satt då även världsrekordet 1.07,6 och hon tjänade under sin karriär smått fantastiska 1,2 miljoner dollar!

Så det finns crème de la crème både på faderssidan och moderssidan hos Hayden Hanover och vi ser framemot när första kullen kommer ut på banan.

Är som sagt International Stallion som ställer upp med Hayden Hanover och vill du läsa mer om International Stallion och deras hingstar så klickar du på deras logga härunder.

International stallion hem

Vi tävlar om Hayden Hanover på söndag då det är andra advent. Tredje advent så är det Haras de Bouttemont som ställer upp med att vinnaren får välja mellan Brillantissime och Just a Gigolo. Dagen innan julafton så är Broline med igen och den här gången kan du vinna en levandefölavgift till Classic Photo.

Sedan avslutar vi julkalendern på julafton och då står det en levandefölavgift till Who’s Who på spel så vi mycket mer julgodis kvar att tävla om i årets julkalender.

Om du vill vara med och tävla om de levandefölavgifterna så måste du vara medlem i ASVT och är du inte det så kan du fixa det här. Bli medlem

Då blir du automatiskt medlem hela 2024 också!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram