Image
När tomten dyker upp på julafton i år ropar vi Who’s Who?!

När tomten dyker upp på julafton i år ropar vi Who’s Who?!

Vi firar femårsjubileum med vår julkalender och Menhammar firar femårsjubileum som jultomte i vår julkalender!

Menhammar har haft en levande fölavgift i juklappssäcken varje år vi har arrangerat julkalendern och i år är det en levande fölavgift till Who’s Who som finns ju säcken!

Whos Who krans Who’s Who e Maharajah-Reality Pride e From Above är Elithingsten Maharajahs vinstrikaste avkomma och för tillfället finns det drygt 13,7 miljoner på kontot över intjänade pengar på tävlingsovalen! Who’s Who har verkat inom aveln sedan 2020 och fick således sin första kull 2021.

På tävlingsovalen gjordes debuten som 3-åring 2017 och han vann tre av fem lopp som treåring. Som 4-åring var triumfen i Svensk Travderby årets stora clou! Redan i mars och april samma år hade han börjat marschen från Klass II till högsta klassen i V75 cirkusen med att vinna försök och final i Klass II. Totalt har Who’s Who gjort 46 starter i livet och vunnit 22 av dessa och hela 11 av vinsterna har kommit i V75 lopp.

Som femåring vann han Jubileumspokalen Gr. I och som äldre har han vunnit Gr. I loppen Norrbottens Pris, Hugo Åbergs Memorial och Paralympiatravet som du ser på bilden till vänster (Foto: Malin Albinsson / TR Bild ). Att Who’s Who går över alla distanser blir ett faktum när man ser att han vunnit Hugo Åbergs Memorial över 1609m men även vunnit Malmö Stads Pris och varit tvåa i Harper Hanovers lopp som går över 3140m.

Förnärvarande återhämtar sig Who’s Who efter en stressfaktur och så tävlandet ligger på is just nu i alla fall men vi hoppas alla att han kan återvända till tävlingsovalen då det känns som han fortfarande har mycket ogjort där.

I annat fall så blir det avelssysslor för Who’s Who på heltid så hans framtid är ljus även om det skulle vara så illa att tävlingskarriären är över.

Whos Who Huvudbbild höstPå bilden till höger ser ni Who's Who vackra huvud. ( Foto: Thomas Blomqvist / TR Bild)

Menhammar har som sagt varit med sedan vi startade julkalendern och därför har vi en hel del hästar från Menhammar hingstar i ”Stall Julkalendern”!

Premiär vinnare av levande fölavgift var Linda Tjernström som vann 2017 och betäckte sin Desire Sign med One too Many och 2019 dök Fool’s Dream upp. Hon gick ett premielopp i september förra året så vi får se om hon blir vår första starthäst i ”Stall Julkalendern”?

2018 vann Torbjörn Lövgren och han betäckte Napa Brodda med Panne de Moteur och även Torbjörn fick ett sto när Luckyfly Fastnfree dök upp 2020. I slutet av oktober så gick Luckyfly Fastnfree sitt premielopp så även på den här kanten har resan mot tävlingsovalen börjat.

Vi har redan en kille efter Who’s Who i vårt ”stall” då Ulla Holm vann 2020 och hennes vinst blev verklighet 18 maj när Moon Shadow dök upp. Just nu går förra årets vinnare Anders Svanberg och väntar på att hans pris skall dyka upp i verkligheten då har betäckt med From Above och beräknas få sitt pris i slutet av april nästa år.

Vi påminner om att det bara är medlemmar i ASVT som får vara med och tävla de dagar vi gör upp om levande fölavgifter. Skulle du inte vara medlem men vill vara med och tävla så kan du fixa ditt medlemskap på knappen här under. Du blir då också medlem hela 2023, givetvis får även ungdomsmedlemmar vara med och tävla om de levande fölavgifterna!

Bli medlem

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram