Image
Menhammar blir tomte på julafton i år igen!

Menhammar blir tomte på julafton i år igen!

Dags att presentera fjärde levande fölavgiften i vår julkalender. För er som varit med genom åren har säkert saknat vår ”jultomte” bland hittills presenterade hingsthållare.

Är som ni säkert anar Menhammar som kommer vara jultomte även i år och stå för den levande fölavgiften på julafton.

Blir femte året i följd man tar på sig den uppgiften och det är en mycket trevlig tradition! Är inte helt spikat med vilken hingst man kommer men som alla vet så har Menhammar en otrolig hingstpark så oavsett så kommer det bli ett mycket fint pris!

Här kan du se vilka hingstar som finns hos Menhammar

Vi startade julkalender 2017 och då var det bara Menhammar som ställde upp med en levande fölavgift och det var Linda Tjernström som vann på julafton 2017 och hon betäckte med One too Many och fick ett hingstföl 2019 som fick namnet Fool’s Dream.

Fool’s Dream gick premielopp i september 2021 och vi väntar med spänning på att han skall komma ut på tävlingsovalen!

Ulla holm2018 så var det Torbjörn Lövgren som tog hem Menhammars pris och Torbjörn valde att betäcka med Panne de Moteur och 2020 så kom Luckyfly Fastnfree till världen och även han gick premielopp i slutet av oktober i år.

Ulla Holm fick besök av tomten på juldagen 2020 när hon drogs som vinnare av Menhammars pris och 18:e maj i år så blev hennes vinst verklighet då hennes sto Emelia Way nedkom med ett fint hingstföl efter Who’s Who som ni ser på bilden här till vänster.

I förra årets julkalender var det Anders Svanberg som hade fru fortuna på sin sida och blev vinnare av Menhammars pris och Anders har betäckt Leonas Yonna med From Above och nedkomst är planerad till slutet av april nästa år!

Vi återkommer med vilken hingst som vi kommer tävla om i år på julafton men om du vill vara med och tävla om levande fölavgiften på julafton men även 2:a, 3:e och fjärde advent så måste du vara medlem i ASVT, även ungdomsmedlemmar i ASVT får givetvis också vara med och tävla.

Är du inte medlem i ASVT så kan du lätt fixa det genom att klicka på knappen här under och blir du medlem så här sent på året så gäller ditt medlemskap även för 2023.

Bli medlem

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram