Image
Breeders' Crown Finaler i helgen!

Breeders' Crown Finaler i helgen!

En av årets häftigaste tävlingsdag avgörs på söndag på Sundbyholmstravet då vi skall avgöra Breeders’ Crown finalerna för våra tre- och fyraåringar.

Som vanligt har vi tittat igenom stamtavlorna på finalisterna för att se vilka avelshingstar som lyckats bäst under resan fram till finalerna i Breeders’ Crown.

Om vi tittar först på treåringarna så kan vi konstatera att Propulsion har lyckats få med fyra finalister genom att ha både två ston och två hingstar i finalfälten. Tätt därefter finns Maharajah och Nuncio med tre finalister var. Maharajah har samlat alla tre i stofinalen medan Nuncio har ett sto och två hingstar i finalfälten.

Även S.J.’s Caviar har lyckats få med två avkommor i finalerna då han har ett sto och en hingst som har chansen att bli historisk på söndag. Totalt är det sexton hingstar som har chansen att få en Breeders’ Crown vinnare bland treåringarna.

Ready Cash huvOm vi håller oss fortsatt till treåringarna och tittar på vilka hingstar som lyckats bäst som morfäder så visar det sig att Cantab Hall är med som morfar till fyra finalister, två ston och två hingstar. Ready Cash, vars vackra huvud du ser på bilden till höger (Foto: Mia Törnberg TR/Bild), har också fyra finalister i morfars rollen och i hans fall så är det till tre hingstar och ett sto som han dyker upp som morfar till. Till övriga sexton finalister är det olika hingstar som är morfar.

Bland fyraåringarna så är det Muscle Hill som är i topp med sina fyra finalister jämlikt fördelat med två hingstar och två ston. Ready Cash är nästan lika vass med tre finalister då han har två ston och en hingst med i finalen.

Sedan är det två hingstar som har lyckats få med två finalister var och det är Djali Boko samt Father Patrick. Djali Boko har en vinstchans i varje kategori medan Father Patrick har båda sina finalchanser bland hingstarna. Förutom ovanstående hingstar så är det tretton olika hingstar med någon finalist i de båda finalerna.

Som morfar till de tjugofyra finalisterna bland fyraåringarna så finns Andover Hall med som morfar till hela tre finalister i stoavdelningen. Sedan är det ett helt gäng med avelshingstar som finns med två gånger som morfar till finalister. Cantab Hall och Ready Cash håller sig framme även bland fyraåringarna som morfar med två finalister var. Även Conway Hall, Credit Winner, Muscle Hill och Zola Boko förekommer som morfar till två finalister var bland fyraåringarna.

Karat River segerdefileringOm vi övergår till att titta på hur det gått för olika uppfödare i Breeders’ Crown så är det helt klart två uppfödare som sticker ut med fyra finalister var!

Am Bloodstock har lyckats med denna bedrift vilket är otroligt starkt. Jämför man med den andra uppfödarkonstellationen med fyra finalister som är Carlsson Peter & Lars-H, Berggren A så måste man lyfta på hatten och säga att deras bedrift är näst intill ofattbar.

Carlsson Peter & Lars-H, Berggren A hade fem uppfödningar 2018 och sex uppfödningar 2019 och på denna relativt sett lilla uppfödningen få fram fyra finalister i Breeders’ Crown är en häpnadsvärd och smått osannolik prestation!

På bilden här ovan ser du segerdefileringen från en av deras finalister Karat River. (Foto: Maria Holmén/TR Bild)

Här kan du se stamtavlor och vilka som är uppfödare till alla finalister i Breeders’ Crown

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram