Image
Menhammar årets sista värd!

Menhammar årets sista värd!

Då är det dags att avsluta årets julkalender och som traditionen blivit så är det Menhammar som står som värd för den sista luckan i julkalendern 2022!

Menhammar föder upp, tränar, tävlar och säljer förstklassiga travhästar. Här bedrivs också hingsthållning, jordbruk samt en mindre köttdjursuppfödning för växelbete och för att hålla sjönära marker öppna. I mer än sjuttio år har gårdens marker varit hemvist åt ett av de mest framgångsrika och klassiska svenska stuterierna.

Även idag på julafton så är det en levandefölavgift som står på spel och Menhammar ställer upp med Who’s Who i årets julkalender. Som vanligt är det bara medlemmar som får tävla när det är levandefölavgift i förstapris men vill du vara med och inte är medlem just nu så kan du bara klicka på knappen här under och lösa ett medlemskap och då är du medlem hela 2023.

Bli medlem

Whos Who krans Who’s Who e Maharajah-Reality Pride e From Above är Elithingsten Maharajahs vinstrikaste avkomma och för tillfället finns det drygt 13,7 miljoner på kontot över intjänade pengar på tävlingsovalen! Who’s Who har verkat inom aveln sedan 2020 och fick således sin första kull 2021.

På tävlingsovalen gjordes debuten som 3-åring 2017 och han vann tre av fem lopp som treåring. Som 4-åring var triumfen i Svensk Travderby årets stora clou! Redan i mars och april samma år hade han börjat marschen från Klass II till högsta klassen i V75 cirkusen med att vinna försök och final i Klass II. Totalt har Who’s Who gjort 46 starter i livet och vunnit 22 av dessa och hela 11 av vinsterna har kommit i V75 lopp.

Som femåring vann han Jubileumspokalen Gr. I och som äldre har han vunnit Gr. I loppen Norrbottens Pris, Hugo Åbergs Memorial och Paralympiatravet som du ser på bilden till vänster (Foto: Malin Albinsson / TR Bild ). Att Who’s Who går över alla distanser blir ett faktum när man ser att han vunnit Hugo Åbergs Memorial över 1609m men även vunnit Malmö Stads Pris och varit tvåa i Harper Hanovers lopp som går över 3140m.

Förnärvarande återhämtar sig Who’s Who efter en stressfaktur och så tävlandet ligger på is just nu i alla fall men vi hoppas alla att han kan återvända till tävlingsovalen då det känns som han fortfarande har mycket ogjort där.

I annat fall så blir det avelssysslor för Who’s Who på heltid så hans framtid är ljus även om det skulle vara så illa att tävlingskarriären är över.

Whos Who Huvudbbild höstPå bilden till höger ser ni Who’s Who i allén på Menhammar och visst är han vacker och svarar ni rätt på frågan härunder så är ni med i matchen om en levandefölavgift till den här stilige killen!

Dagens fråga

Big Noon är starkt förknippad med Menhammar när han blev han invald i Hall of Fame på Hästmuseet i Årjäng 2009 så firades inte bara detta på Menhammar utan även vilken annan händelse?

Kanske inte så många som kan det svaret direkt men om ni behöver hjälp så finns den på Menhammars hemsida som ni kommer till om ni klickar på deras logga.

Menhammar logga  

När ni klurat ut svaret så mejlar ni in det till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. innan klockan 24.00 i kväll och glöm inte att skriva era adressuppgifter så vi vet var vi skall skicka priset om ni blir en av de tre lyckliga vinnarna. Skriv gärna mobilnumret så vi kan ringa och gratulera er på juldagen om ni har tagit hem den levandefölavgiften.

Dagens priser

Ready Cash bok hem1:a pris En levandefölavgift till Who’s Who

2:a pris En bok om Ready Cash (nr 144 i den limited first edition) som är på franska. 

3:e pris Frågespelet 0-100

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram