Image
Många priser delades ut efter stämman i ASVT i lördags!

Många priser delades ut efter stämman i ASVT i lördags!

Som vi skrivit om innan så delades det ut två ASVT:s Guldnålar under stämman till Susanne Demmers och Ingemar Alin men det var inte de enda priserna som fick vinnare. Efter stämman delades det ut många priser och vi ringde till Peter Carlsson som företräder uppfödarkonstellationen Carlsson Peter & Lars-Holger, Berggren Anette och gratulerade till att man vann ASVT’s Unghästuppfödarchampionat 2022.

Bakom konstellationen döljer sig ett framgångsrikt familjeföretagande då Lars-Holger är pappa till både Peter och Anette. Man började misstänka att konstellationen kunde vara aktuell för det här priset när årets Breeders’ Crown finaler skulle avgöras och man hade med hela fyra finalister på fem uppfödningar födda 2018 och sex uppfödningar födda 2019.

KARAT RIVER krans2I finalen så var det killarna Karat River, på bilden till vänster efter vinsten i Solvalla Grand Prix (Foto: Lena Emmoth TR Bild),  och Kentucky River som lyckades bäst då man blev 3:a och 4:a i finalen för fyraåriga H/V och det var en väldigt häftig upplevelse berättar Peter. Vi hade förhoppningar att få med någon av våra fyra semifinalister till finalen men alla fyra gick till final och två placerade sig högt upp i prislistan är inget man glömmer i första taget!

En annan sak som är väldigt häftig är att vi har fött upp alla fyra mammorna till finalisterna så det är verkligen familjehästar. Ytterligare en sak man lägger märke till är att tre av de fyra finalisterna man fött upp har Ready Cash som morfar.

Peter berättar att han var väldigt tidigt inne på att Ready Cash skulle bli en fantastisk avelshingst och få betydelse för framtida avel så jag skaffade ett gäng märrar med honom som pappa och brukade skämtsamt säga att det är mina pensionsförsäkringar skrattar Peter och det verkar som att det kan bli så!

Sin allra första uppfödning hade Peter redan 1995 men då var det varken den volymen eller kontinuiteten på vår uppfödning som det är idag berättar Peter. I dessa tider när många pratar om neddragningar är det extra roligt att få höra att man i stället har utökat sin sto besättning och satsar ännu hårdare i framtiden så vem vet det var kanske inte sista gången vi fick gratulera familjen Carlsson till det här priset!

Nu var Unghästchampionatet inte det enda priset som delades ut efter årets stämma utan följande priser delades ut.

Elitston 2023 Tamla Celeber och Pasithea Face Ägare Courant Inc.

Elitsto 2023 B.Glorious Ägare Flenmo Egendom

Svenskt Trav-Kriterium Xanthis Harvey Uppfödare Flenmo Egendom

Årets 3-åring Bedazzled Sox Uppfödare Joakim Boholm, Tom Holm och Craig Mitchell

Stochampionatet Great Skills Uppfödare Mikael Blomgren, Stefan Johansson och Kristoffer Persson

Årets Avelshingst Readly Express Ägare Bro Byggnads AB

Årets Sto och Stoderbyt Lara Boko Uppfödare Boko Stables, Holland BV

Årets 4-åring och Svenskt Trav-Derby Francessco Zet Uppfödare Brixton Medical

Årets 2-åring och Svensk Uppfödningslöpning Fiftyfour Uppfödare Linné Trav AB

Svenskt TravOaks Bonneville W.I. Uppfödare Wallén Invest i Västervik AB

Årets Uppfödarbragd Vestmarka AB

Årets auktionshäst Bengan Uppfödare Ove Conradsson

Vinstrikaste uppfödare Menhammar Stuteri

Under stämman gjordes en liten ”omröstning” om huruvida det skall arrangeras en bankett efter stämman där alla priser delas ut och stämman var mer eller mindre enhällig om att det fanns ett önskemål om detta till nästa år. Så förhoppningsvis delas priserna ut nästa år under festliga omständigheter!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram