Image
Idag avgörs Svensk Travderby 2023!

Idag avgörs Svensk Travderby 2023!

Då är det dags att avgöra fyraåringarnas mest prestigefyllda lopp då Jägersro idag arrangerar V75 på söndagseftermiddagen. Då avgörs också Svenskt Travderby 2023 och även de fyraåriga stona har en stor drabbning då man gör upp om Derbystoet 2023 i eftermiddag!

Som vanligt har vi fått igenom startfälten och tittat på vilka hingstar som lyckats få med finalister både som pappa och morfar. Vi tittar också på vilka uppfödare som har en extra nervös söndag att se fram emot.

Om vi börjar med hingstar som har fått med avkommor i Derby finalerna så är det Propulsion som dominerar totalt då han har hela sju avkommor i de båda finalerna med fördelningen 4 ston och 3 hingstar. Är endast ytterligare en hingst som har mer än en avkomma i finalen och det är Orlando Vici som har ett sto och en hingst i respektive final.

Däremot är det ovanligt många hingstar som lyckats få med mer än en finalist i rollen som morfar och bäst är Ready Cash som är morfar till tre finalister, två ston och en hingst. Sedan är det hela fyra hingstar som har två finalister det är dels Muscles Yankee som är morfar till två finalston.

Sedan är det Credit Winner, Muscle Hill och Varenne som har en finalist i varje final som morfar. Dock skall sägas att båda gångerna Muscle Hill är med som morfar så är det till ston men Joviality som Muscle Hill är morfar till har valt att ta upp kampen med pojkarna och tillhör förhandsfavoriterna i Svenskt Travderby 2023.

Om vi övergår att titta på vilka uppfödare som lyckats bäst så är det tre uppfödare som fått med två finalister. Det är Am Bloodstock som har fött upp Joviality och Jikken i Svenskt Travderby. Global Farm har dels Global Dancer i Derbystoet och Global Dubhe i killarnas final.

Avslutningsvis är det Sisyfos Breeders som fortsätter sitt guldkantade år med att även har två finalister i Derbystoet då Julia Sisu och Jennifer Sisu kvalade in till Derbystoet men däremot så fick man inte med StoChampionats vinnaren Joy Sisu till final men hon har redan fixat en storloppsvinst så nu är stafettpinnen överlämnad till hennes kullsystrar att fixa ytterligare en fin uppfödarvinst åt Sisyfos Breeders!

Här kan du se stammarna på finalisterna och vilka som är uppfödare

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram