Image
Fortfarande fina levande fölavgifter kvar i årets Julkalender!

Fortfarande fina levande fölavgifter kvar i årets Julkalender!

På söndag är det dags igen för våra medlemmar att ha chans att vinna en levande fölavgift och den här gången vänder vi blickarna mot Frankrike.

 Vi har redan haft två vinnare av levande fölavgifter först var det Jenny Lindmark i Skellefteå som vann en levande fölavgift till Hayden Hanover från International Stallion. I söndags var det Urban Höglund i Stockholm som vann en levande fölavgift i Uncle Lasse som Stefan Melander hade ställt upp med.

BOUTTEMONT 2022Nu på söndag så vänder vi som sagt blickarna mot Frankrike och Haras de Bouttemont eller Home of Ready Cash & Sons. Är familjen Allaire som är med för tredje gången i vår julkalender. Är en fantastisk skara avelshingstar som finns på Haras de Bouttemont och det är verkligen roligt att låta våra medlemmar få chansen att komma över en levande fölavgift på en av deras hingstar.

Den här gången får vinnaren välja mellan två unga spännande hingstar som båda två var dominanter av sina kullar. Man får välja mellan en levande fölavgift till Gotland eller Helgafell.

Gotland vann alla sina lopp som tvååring och var rankad etta i Frankrike i sin kull 2018 efter 5 starter och fem vinster och bland annat vann man semi-classique-löpningen Prix Emmanuel Margouty (Gr.II). Som treåring fortsatte framgångarna och han gjorde 11 starter och vann 5 lopp tvåa 3 gånger och trea 1 gång. Han vann bland annat Grupp II löpningarna Prix Maurice de Gheest och Prix Abel Bassigny. Under hela sin karriär har han tjänat €557.700 där treåringssäsongen var den vinstrikaste men även som fyraåring tjänade han över €100.000.

Gotland gjorde sin första betäckningssäsong 2020 och han har drygt 50 avkommor i Frankrike födda 2021 och 10 inrapporterade avkommor även i Sverige. Gotland är född 2016 så det är en ung och spännande Ready Cash hingst.

Den andra hingsten vinnaren kan välja är Helgafell och han debuterade i aveln under året så där finns inga färdiga avkommor än. Dock en klart spännande hingst som är efter Ready Cash sonen Charly du Noyer så här blir Ready Cash farfars far i den blivande avkomman.

Även Helgafell var stor dominant i sin kull som tvååring och vann bland annat på 13,5 över medeldistans som tvååring när han vann Prix Emmanuel Margouty (Gr.II). Sex starter som tvååring gav 5 vinster och 1 andraplats. Som treåring gjorde han 7 starter och vann 4 lopp och var tvåa och trea en gång. Vinsterna är tagna i tuffast möjliga sällskap och han vann Grupp I loppen Prix Abel Viel och Championnat Europeen des 3 ans men han vann också Grupp II loppen Prix Maurice de Gheest och Prix Kalmia och totalt har hans karriär inbringat €411.110.

Oavsett vilken av hingstarna vinnaren kommer välja så får man en ung spännande avelshingst som varit dominerande i sin kull som två- och treåring med Ready Cash i stamtavlan antingen som farfar eller farfars far!

 

Menhammar

På Julafton är som traditionen säger Menhammar värd för luckan och man har varit med i alla fem år vi haft vår julkalender med levande fölavgifter. I år så får vinnaren välja mellan inte mindre än 4 olika avelshingstar.

Hingstarna man får välja mellan är From Above, One too Many, Orecchietti eller Panne de Moteur alla fyra hingstarna är riktiga Menhammar stjärnor som är uppfödda på Menhammar. Efter framgångsrika tävlingskarriärer på ovalen finns de nu i Menhammars digra och starka lista av avelshingstar!

From Above behöver knappt någon presentation då han är en av de få hästar som tagit hattricket som treåring att vinna Svenskt Trav-Kriterium, som fyraåring vinna Svenskt Travderby och som femåring vinna Elitloppet.

2016 lämnade han sin framgångsrikaste avkomma sett till intjänade pengar för det var då Brother Bill föddes men han har lämnat ytterligare fem hästar som tjänat över fyra miljoner och det totala antalet miljonärer med From Above som pappa är för tillfället 40 stycken!

One too Many var en talang vars tävlingskarriär tog slut lite för tidigt på grund av skada. Han fick istället övergå till att vara avelshingst och han fick sin första kull 2015, hittills har han lämnat 3 miljonärer och den fjärde är inte långt borta då One Kind of Art närmar sig miljonen med raska steg och utan galoppen senast i V75 finalerna i november så hade han nog redan kunnat titulera sig som miljonär!

Orecchietti hade en lång och framgångsrik tävlingskarriär och han fick ihop 4,3 miljoner på kontot innan han sadlade om till att bli avelshingst. Han fick sin första kull 2018 och det är väl ingen som tagit på sig rollen som den självklara stjärnan än bland hans avkommor.

Panne de Moteur hade en otrolig utstrålning på tävlingsovalen och var dessutom väldigt framgångsrik och han tjänade hela 8,7 miljoner under sin karriär och vi minns hans andraplats i Derbyt bakom Pato och det såg ut som han skulle utmana storfavoriten ett tag. Sedan glömmer man inte heller hans vinst i ett Elitloppsförsök på den fantastiska tiden 08,9ak och detta var redan 2014!

Panne de Moteur har också en lysande stjärna bland sina avkommor då San Moteur redan tjänat 4,5 miljoner och då hade han ändå oturen att få stryka sig i Breeders’ Crown finalen efter en imponerande vinst i semifinalen.

Enda kravet för att vara med och tävla om de här otroligt fina priserna är att du är medlem i ASVT. Givetvis har alla ungdomsmedlemmar också chansen att vara med och tävla så är du inte medlem så kan du kanske ge dig själv en fin julklapp och vinna en av de två levande fölavgifterna som finns kvar innan årets julkalender är över genom att bli medlem senast på söndag för att kunna vara med och tävla vid båda tillfällena!

Bli medlem

 

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram