Image
Fjärde advent tävlar alla medlemmar i ASVT om ett pris utöver det vanliga!

Fjärde advent tävlar alla medlemmar i ASVT om ett pris utöver det vanliga!

Fjärde advent är nu på söndag och då skall vi tävla om det kanske hittills häftigaste priset i ASVT:s julkalenders historia!

Är Haras de Bouttemont och familjen Allaire som ställer upp med levandefölavgift där vinnaren får antingen välja mellan Helgafell eller Just a Gigolo. Det här är två unga hingstar som har dominerat sina kullar som unghästar.

Här kan du se alla avelshingstar som finns på Haras de Bouttemont

Haras de Bouttemont artikelbildOm vi börjar med Helgafell e Charly du Noyer-Baaria e Quaker Jet så är han född 2017. Han har gjort 28 starter med raden 9-3-3 och har sprungit in 470.510€ och har 10,6am som rekord. Här finns alltså Ready Cash som farfar och det har ju visat sig i våra årgångslopp att även som farfar kommer Ready Cash att vara en maktfaktor!

Helgafell började sin tävlingskarriär med att göra mer eller mindre rent i tvååringsloppen i Frankrike då han startade sex gånger och vann fem av dessa lopp och var tvåa i det sjätte loppet!  

Han vann Gr. II loppet Prix Emmanuel Margouty på den fantastiska tiden 13,5m med voltstart och klockorna säger att han speedade i 1.06 fart över upploppet! Han vann även Gr. III loppen Prix Louis Cauchois och Prix Ourasi under debutsäsongen.

Framgångarna fortsatte även som treåring då han startade 7 gånger och vann 4 av loppen och största vinsterna kom i Gr. I loppen Prix Albert Viel och Championnat Europeen des 3 Ans. Treåringssäsongen inbringade €230.400 så att det här var en talang lite utöver det vanliga är helt klart.

Därför är det inte så konstigt att han rönte stort intresse när han debuterade som avelshingst 2021 både in Frankrike och i Sverige. 2023 kommer Helgafell både vara tillgänglig på fryst och på plats i Frankrike.

Här kan du se Helgafells största vinster, du får scrolla ned en bit på sidan.

Just a Gigolo e Boccador de Simm-Blue Valentine e Ready Cash är kanske det hetaste de har nere i Frankrike för dagen! Han vann så sent som i söndags Gr. I loppet SWC 4 Ans – Prix Ready Cash med hela €90.000 i förstapris! Just a Gigolo fick en tuff öppning innan han satt i ledningen och när två smygkörda fick luckor i början av upploppet såg det tufft ut för Just a Gigolo men han kontrade sig till vinsten på ett mycket snyggt sätt!

Just a Gigolo är bara tre år men har redan tjänat €827.450 så då förstår alla att det här är något utöver det vanliga. Spännande att Ready Cash här finns som morfar och om vi pratade om att Ready Cash har visat att han kommer vara en maktfaktor som farfar så har han även visat att i morfar rollen blir han också en maktfaktor. Vi såg senast vi hade Breeders’ Crown finaler här i Sverige då fanns han med som morfar till hela sju finalister.

Just a Gigolo har redan i sin korta karriär hunnit med att vinna Gr. I loppen Prix Comte Pierre de Montesson, Prix Albert Viel och Criterium des 3 Ans förutom loppet i söndags. Har också vunnit fem Gr. II lopp och två Gr. III lopp så ni förstår att det här är en vinst som är otroligt roligt att erbjuda alla medlemmar i ASVT att få vara med att tävla om!

Här kan ni se många av Just a Gigolos vinstlopp, scrolla ned en bit på sidan

Vill ni se söndagens lopp så kan ni gå in på ATG och gå in på söndagen 11 december Vicennes lopp 6.

Just a Gigolos mamma, Blue Valentine, har haft en ruskig stark start i avelsboxen eller vad säger ni om att på tre avkommor lagt förutom Just a Gigolo även Ici C’est Paris som är född 2018 och har sprungit in €607.360!

Som sagt det är bara medlemmar som kan vara med och tävla om söndagens fina pris men det räcker med att du blir medlem innan söndagens utgång för att kunna vara med och tävla om Helgafell eller Just a Gigolo.

Bli medlem

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram