Image
Elitauktionen 2022 börjar ta form!

Elitauktionen 2022 börjar ta form!

 

Elitauktionen tillbaka på Scandic Infra City

Äntligen kan vi arrangera auktioner så som vi gjort tidigare. Elitauktionen är tillbaka på plats i mässhallen på Scandic Infra City igen. Pandemin var dålig och jobbig på många sätt, men den medförde också en del bra saker. Nu försöker vi använda oss av de bra sakerna för att göra de gamla vanliga auktionerna ännu bättre.

Vi tror att vi i år kan presentera den bästa Elitauktionskatalogen någonsin. 39 procent av mödrarna har tjänat en halv miljon eller mer. 20 procent har tjänat en miljon eller mer. Exempelvis finns det avkommor till Jullan, Ruby Trap, Aisle Stand och M.T.Evita. Överlägset mest intjänat har modern Elusive Desire som sprungit in över 10 miljoner kronor. De flesta heta hingstarna på marknaden just nu finns representerade i katalogen. Till exempel kan nämnas Ready Cash, Walner, Muscle Hill, Bar Hopping, Face Time Bourbon, Googoo Gaagaa, Father Patrick, Readly Express, Gotland, Raja Mirchi och Maharajah.

Auktionshästarna kommer att vara på plats på Scandic precis som tidigare. De kommer att visas upp i auktionsringen under auktionen. Däremot kommer all budgivning, även i auktionslokalen, att ske digitalt. Det betyder att Elitauktionen genomförs i samma datasystem som i fjol, men i övrigt ser det ut som vanligt i auktionshallen.

Auktionen genomförs alltså digitalt och via en sändning från studio som tidigare. Vid en sådan sändning uppstår alltid en fördröjning i tid. Även om den kan göras ganska kort, finns den där och kan för människor på plats i auktionshallen skapa två olika verkligheter. Det är anledningen till att det inte kommer att gå att bjuda genom att sträcka upp handen i auktionshallen som tidigare.

Alla auktionshästarna är startberättigade i auktionsloppen på Solvalla som två- och treåring och köparen har också möjlighet att vinna insatser till de flesta andra insatsloppen i Sverige för den nyinköpta ettåringen genom att delta i en tävling.

Det går att boka bord inklusive buffé vid auktionsringen som tidigare. Bord bokas via e-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Sittplats inklusive buffé kostar 495kr per person.

Läktarplatser är givetvis kostnadsfria precis som tidigare. Där går det dock inte att boka plats.

Hotellrum bokas på hotellets websida www.scandichotels.com/infracity eller via telefon till den centrala bokningen: 08-51734400 (tonval 1). Vid bokning måste bokningskod uppges för att komma åt rummen som är förbokade. Bokningskod: BASV250522.

Här finns mer information om Elitauktionen 2022

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram