Image

Elitauktionen är en selektauktion

Elitauktionen 2024 genomförs på Solvalla 24 maj!

Elitauktionslogga artikelSolvalla kör eftermiddagstrav i stället för lunchtrav fredagen 24 maj och detta innebar att Scandic Infra City försvann som alternativ till auktionsarena.

Vi flyttar i stället in Elitauktionen till Solvalla och har visning av auktionshästarna från fredag morgon på Solvallas område. När tävlingarna är slut så dukas det om i Kongressen och sedan blir det auktion i stället för trav på fredagskvällen. Blir en hybridauktion med auktionist i Kongressen men också möjlighet att lämna bud i Menhammar Onlinesales.

Att det finns möjlighet att lämna livebud i Kongressen så innebär det också att privatpersoner kan köpa häst på Elitauktionen!

Därmed är allt samlat på samma ställe under hela Elitloppsfesten och alla besökare får det enkelt att vara med om alla godbitar den här fantastiska helgen!

Sista anmälningsdag till årets Elitauktion är 14 februari och efter det sker först en selektion efter enbart stam och sedan åker vi och tittar på de hästar som kommer igenom första nålsögat innan den slutgiltiga selekteringen sker! I år kommer vi ta ut mellan 80 till 120 hästar till Elitauktionen. Anmälningsavgiften betalas först efter man har blivit utvald till Elitauktionen!

sovaVi har förbokat rum på Scandic Victoria Tower i Kista och bokning av rum sker via Scandic hemsida  Eller kan du ringa Scandic Centralbokning på 08-517 517 00, tonval 1. Uppge bokningskod BASV230524 

Gäst ska uppge Kreditkortsinformation vid bokningstillfället för garanti av sitt rum. Betalning erläggs av gäst till hotellet i samband med vistelse. Gäst kan ändra och/eller avboka sitt rum fram till 18.00, vid ändringar och/eller avbokningar efter 18.00, eller vid utebliven ankomst har hotellet rätt att debitera för uteblivna nätter.

Sista dag för bokning är 23/3 2024

Här hittar du anmälningsblanketter till Elitauktionen 2024

Här hittar du villkoren till Elitauktionen 2024

 När du har fyllt i din anmälningsblankett och skrivit under den så kan du mejla in den till trottex@asvt.se eller så skickar du den till ASVT:s Trottex, c/o Stockholms Travsällskap, Box 20501, 161 02 Bromma

Att tänka på innan auktionen!

Läs villkoren innan! | Läs mer i auktionsvillkoren när det gäller både säljare och köpares ansvar, betalningsvillkor med mera. Ytterligare frågor om Elitauktionen, finansiering, övriga villkor med mera besvaras av Trottex tel 076-512 47 00 eller 070-445 58 05.

Att köpa häst på Elitauktionen

Hästköpare – att tänka på

Elitauktionen kommer i år att gå av stapeln på Kongressen på Solvalla travbana 24 maj. Det kommer vara en hybridauktion där budgivningen kommer ske antingen i Menhammar Online Sales eller så bjuder man live i auktionslokalen på det gamla vanliga viset. 

 

Vill du ha hjälp med att filma din häst? I så fall kan du kontakta Lina Alm 073-650 08 05,  info@laracingmedia.com du hittar hennes hemsida på www.laracingmedia.com , Per Nordvall 070-874 96 09 hipshot.foto@gmail.com eller Malin Albinsson MVA Foto malin@mvafoto.se - 0703974385 och hon utgår från Skara.

Läs villkoren innan! | Läs mer i auktionsvillkoren när det gäller både säljare och köpares ansvar, betalningsvillkor med mera. Ytterligare frågor om Elitauktionen, finansiering, övriga villkor med mera besvaras av Trottex tel 070-445 58 05.

Vill du annonsera i Auktionskatalogen? Här hittar du mer information

Läs även mer om hur auktionerna går till här. Auktionsskola

Auktionsdag: 24 maj

Första utrop: Inte klart än 
Lägsta utropspris: 50.000 SEK

Observera: Grundvaccination mot Hästinfluensa (A2) i enlighet med Svensk Travsports regler skall vara påbörjad (A och B skall vara avklarade).

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram