Image
Även i år vajar Tricoloren över ASVT:s julkalender!

Även i år vajar Tricoloren över ASVT:s julkalender!

Även i år vajar den franska fanan över ASVT:s julkalender en dag och i år blir det den 17:e december vi hissar Tricoloren! Är återigen Haras de Bouttemont och familjen Allaire som ställer upp med en levandefölavgift i vår julkalender för femte året i rad.

I år kommer den som vinner Haras de Bouttemonts dag får välja mellan två av de fantastiska avelshingstarna som finns på Haras de Bouttemont smörgåsbord nämligen Brillantissime och Just a Gigolo.

BRILLATISSIMEBrillantissime e Ready Cash-Ivre Victoire e Buvetier d'Aunou, på bilden till vänster, är en etablerad topphingst i Frankrike medan Just a Gigolo är en av de mest spännande nykomlingarna då han har haft en fantastisk unghästkarriär och vi minns väl alla hans fantastiska lopp på Solvalla i Finalen av UET Grand Prix när han blev tvåa efter Barack Face trots en resa ute i tredjespår sista 700 meterna och det fattades bara en nos för att nå vinnaren!

Brillantissime fick sin första kull i Frankrike och Sverige 2016 och den franska första kullen blev en riktig fullträff då han, i skrivande stund, med dagens växelkurs fick hela 13 miljonärer redan i sin premiärkull!

2017 föddes hans hittills vinstrikaste avkomma Hokkaido Jiel e Brillantissime-Victory Jiel e Love You och han har hittills tjänat €661 680 som vunnit Gr. I loppet Prix Rene Balliere. Totalt i Frankrike har Brillantissime fått 40 miljonärer redan.

I Sverige har Brillantissime givetvis fått betydligt mindre kullar än i Frankrike men han har ändå fått ihop åtta svenskregistrerade miljonärer så här långt och där den överlägset vinstrikaste är Bedazzled Sox som är nära sju miljonersvallen och jagar Hokkaido Jiel som vinstrikaste avkomma till Brillantissime! Även Joy Sisu har varit väldigt framgångsrik och vann som bekant årets StoChampionat!

Just bra ston är något man kan förknippa med Brillantissime då av hans fyra vinstrikaste avkommor i Frankrike är det hela tre ston!

Nu är det kanske inte så konstigt att Brillantissime blev en framgångsrik avelshingst. Med en pappa som heter Ready Cash och en mamma, Ivre de Victoire som på nio avkommor lämnat 5 miljonärer där Brillantissime är den lysande stjärnan med hela €958 375 på kontot så var givetvis förväntningarna stora på Brillantissime i avelsboxen.

Som grädde på moset visade Brillantissime tidig talang och hade stora unghästmeriter och gick in i avel redan som fyraåring med 14 segrar i bagaget varav tre av vinsterna kom i Gr. I lopp och fem i Gr. II lopp. Vi kan konstatera att Brillantissime har lyckats leva upp till de högt ställda förväntningar som fanns i förväg på honom!

Väljer vinnaren Brillantissime så kan man välja på att skicka ned sitt sto till Frankrike eller att ta fryst, nu är de väldigt duktiga nere på Haras de Bouttemont så chanserna till en avkomma ökar om man tar ned sitt sto.

Här kan du se en del av Brillantissimes vinster Scrolla ned på sidan till racing career

JUST A GIGOLO POSE 6133Just a Gigolo e Boccador de Simm-Blue Valentine e Ready Cash, på bilden till höger, startade sitt liv som avelshingst under våren i år. Han var med redan ifjol i julkalendern och Martin Isaksson som vann det franska priset valde att skicka ned sitt sto Celine Boko e Viking Kronos-Flordalie e Minou du Donjon till Frankrike och han går nu i väntas tider på sitt pris som skall komma under våren! Är säkert inte bara Martin som tycker det skall bli spännande i vår när Just a Gigolos första kull skall komma till världen.

Kanske inte var ett så svårt val för Martin för Just a Gigolo dominerade sin kull både som tvååring och treåring. Som tvååring vann han fem av sex starter och i den sjätte var han tvåa så det kan man kalla en skaplig start på karriären!

Just a Gigolo plockade bland annat hem Gr. II loppet Prix Emmanuel Margouty och Gr. III loppet Prix Louis Cauchois som tvååring.

PUB SUEDE A4 for 2024Framgångarna fortsatte som treåring och han vann Gr. I loppet Criterium des 3 ans men plockade hem ytterligare tre Gr. I lopp och fem Gr. II under treåringssäsongen och under hela säsongen kutade han hem €706 700!

Som fyraåring så här långt har han som sagt varit tvåa i två Gr. I lopp och förutom UET Grand Prix Finalen så var han även tvåa i Criterium des 4 ans och nu laddar han för vintermeetinget på Vincennes.

Just a Gigolo tar bara emot ston i Frankrike och är inte tillgänglig på fryst.  

Här kan du se en del av Just a Gigolos vinster Scrolla ned på sidan till racing Career

Är som sagt ett fantastiskt smörgåsbord med avelshingstar hos Haras de Bouttemont och klickar du på deras annons så kommer du till deras hemsida och väljer du Étalons så kan du titta på alla deras hingstar!

 

Vi har redan en del ”franska” avkommor i Stall Julkalendern. Första året Haras de Bouttemont var med så vann Christina Lagerroth priset och hon valde Django Riff som partner till Miller e Pine Chip-Flamingo Broline e Juliano Star. Miller åkte till Frankrike 2020 och året efter föddes en vacker hingst som fick det passande namnet Madeinfrance eller kort och gott Frans som han kallas och vars vackra huvud du ser på bilden till vänster.

En månad innan Frans kom till världen så blev Christina diagnostiserad med leukemi och har under hela första åren med Frans genomgått tuffa Fransbehandlingar och Christina berättar att ibland har det blivit lite pauser för Frans när jag inte orkat träna honom som jag velat men har haft hjälp av min dotter så vi har med gemensamma krafter lyckats hålla igång Frans. Så Frans betyder väldigt mycket för mig då han gav mig motivation att kämpa mig igenom den här tuffa tiden!

Nu har Christina fått det glädjande beskedet att hon är frisk från sin leukemi och berättar att Frans har växt mycket i sommar så hon ställde in att gå mot premieloppet. Han tränas nu varannan dag här hemma och han är så snäll att hålla på med och gör precis vad man ber om.

Vi är i startgroparna för att börja åka in till banan och så här långt verkar allt bra och det är en vacker häst även om hovslagaren säger att den här blir det inget av så jag kan offra mig att ta hand om den åt dig berättar Christina och skrattar.

2020 vann Hans-Erik Larsson det franska priset och när det var dags att åka till Frankrike var strul ute i Europa med ett virus som gjorde att vaccinationsreglerna var annorlunda så Hans-Erik fick skicka ned sitt sto Duchesse de Doll e Defi d’Aunou-Nims Doll e Lucky Tilly till Frankrike 2022 istället.

Men den som väntar på något gott väntar ju som bekant aldrig för länge utan i början nedkom Duchesse de Doll med ett fint stoföl.

Även för vinnaren av det franska priset 2021, Sofia Eriksson, var det lite gupp i vägen innan det blev dräktigt. Tog sig inte med Gotland på fryst för henne men Haras de Bouttemont var snälla och lät Sofia komma tillbaka året efter och då åkte man istället ned till Frankrike med Rouquine e Super Light-Chilly Peach e Giant Chill och i slutet av maj så var lyckan stor när man hade konstaterat att Rouguine var dräktig med Gotland.

Med två avkommor som förbereds för tävling och med två i magen och förhoppningsvis en ny på gång i vår så känns den franska delen av Stall Julkalendern spännande i framtiden!

Vill du vara med och tävla om det fina franska priset den 17 december eller någon av de andra levandefölavgifterna så måste du vara medlem i ASVT. Är du inte medlem så kan du lätt fixa det genom att klicka på knappen här under och då blir du också medlem hela 2024!

Bli medlem

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram