Image
Ytterligare en guldnål delades ut under ASVTs stämma!

Ytterligare en guldnål delades ut under ASVTs stämma!

Ytterligare en guldnål delades ut under ASVT’s stämma då även Ingemar Alin tilldelades den här fina utmärkelsen!

ingemar artikelHär kan du läsa Guldnåls kommitténs motivering

Med 30 år i ASVTs olika styrelser, först som ordförande i Trottex, och de senaste 10 åren ordförande i huvudstyrelsen, är Ingemar Alins betydelse inom travpolitiken mycket stor.

Ingemar kämpar hårt för de svenska uppfödarnas ekonomi, samtidigt som han är väl medveten om att det är nöjda hästägare och väl fungerande auktioner som är grundfundamentet i sporten.

Han var mycket delaktig när de numera 20% uppfödarpremierna arbetades fram av ASVT och ST som ett starkt incitament för svensk travhästuppfödning.

Under Trottex-tiden var Ingemar med och kickade igång Easy KB från ett mindre företag med ca 75 hästar till ett framgångsrecept med över 500 hästar. Detta genom att få med ASVT och Agria på båten.

Ingemar insåg tidigt dess betydelse för auktionerna, och Easy KB är numera en mycket viktig faktor i det svenska hästägandet, ofta som inkörsport för nya intressenter.

Som drivkraft för allt politiskt arbete finns ju naturligtvis det stora intresset för uppfödningen, där Ima-hästarna tar allt större plats med en kraftig kvalitetsökning på stosidan.

Ingemar har mycket starka ledaregenskaper, och säger ifrån rejält vad han tycker. Det är sådant som behövs i sporten, och för uppfödarna, och vi tycker han är väl värd ASVTs Guldnål.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram