Image
Vi närmar oss december och ASVT:s julkalender!

Vi närmar oss december och ASVT:s julkalender!

Vi närmar oss december med raska steg och då drar vi gång vår julkalender igen! Som vanligt har de företag som är med i julkalendern ställt upp med mycket fina priser så även årets julkalender kommer bli en höjdare! Har även blivit en vana att vi har några levandefölavgifter i pris och vid varje advent så har alla medlemmar i ASVT chans att vinna en levandefölavgift. För just de dagarna måste ni vara medlemmar i ASVT för att vara med att tävla övriga dagar är det fritt fram för alla! Idag tänkte vi presentera första hingsten som är med i julkalendern nämligen Hayden Hanover!

Hayden Hanover är med för fjärde gången i vår julkalender så vi har redan två snyggingar efter Hayden Hanover i ”Stall Julkalendern” och en i magen som förhoppningsvis dyker upp framåt vårkanten.

HeddaFörsta året Hayden Hanover var med så vann Robin Sellvin den fria levandefölavgiften och han betäckte sin Estelle Web e Holiday Road-Love Rocks On e Andover Hall och fick ett sto som fick namnet Wise Emotions, som du ser på bilden till vänster, och hon har snart blivit två år och är i träning hos Jörgen Nordquist på Färjestad.

Vi ringde och pratade med Jörgen och det var en mycket nöjd tränare vi pratade med! Hon har varit lite av en mönsterelev berättade Jörgen. Är en bestämd dam med självförtroende men hon gör det man ber henne om. Jörgen berättade att egentligen var han på jakt efter en tvååring men åkte och tittade på Hedda som hon kallas. Min fru blev kär direkt i henne då hon verkligen är social och jag blev också förtjust då det är en snygg häst med en fin exteriör. Så jag ändrade mig för hon var så snygg och det fick bli en ettåring istället för en tvååring.

Hon rör sig också fint när vi är ute på våra motionsrundor så jag är nöjd att jag ändrade mig  berättar Jörgen . Så än så länge verkar allt lovande och det blir spännande att följa Hedda framöver när det börjar bli tid för tävling!

I år fick Jenny Lindmark sitt pris från julkalendern 2021 då hennes Aya e Mythical Lindy-Parantessa e Super Arnie nedkom med ett hingstföl!

Förra året var det Ing-Marie Johansson-Lemberg som blev lycklig vinnare av en levandefölavgift till Hayden Hanover och hennes La Petite Fleur e Pato-Reve d’Or Boheme e Revenue beräknas föla i början av maj nästa år.

Hayden HanoverÄr International Stallion som ställer upp med en levandefölavgift till Hayden Hanover e Somebeachsomewhere-Hana Hanover e Western Hanover, som du ser på bilden till höger, och med honom får man något som blivit populärt under de senaste åren dvs ha passgångarblod i stamtavlan. 2021 vanns Hambletonian av Googoo Gaagaa sonen Captain Corey och året innan vann Ramona Hill med passgångarhingsten Tar Helle på mödernet Hambletonian.

Här hemma i Sverige har vi tjusats av Don Fanucci Zet och vem glömmer Googoo Gaagaas fantastiska kull 2016 där vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning fanns, Bythebook, vinnaren av Svenskt Trav-Kriterium, Power och vinnaren av Svenskt Travderby, Hail Mary!

 

Hayden Hanover var en kulltopp bland passgångarna både som tvååring och treåring i USA. Som tvååring vann han International Stallion Stake och var tvåa i storloppet Metro Pace med en samlad prissumma på $816.000.

Som treåring vann Hayden Hanover Pennsylvania Sire Stakes och var fyra i klassikern Little Brown Jug och när tävlingskarriären avslutade så hade han över sex miljoner på kontot och det ruggiga rekordet 1.06,6.

Bakstammen på Hayden Hanover går inte av för hackor då hans pappa, Somebeachsomewhere, har samma statistik som en annan avelsgigant Muscle Hill då båda gjorde 21 starter och vann 20 av dessa! Intressant är också att i bakstammen på Somebeachsomewhere så finns det inslag av travare då både Nevele Pride och Noble Victory dyker upp här.

Men även Hayden Hanovers mamma, Hana Hanover, var något utöver det vanliga. Hana Hanover vann Breeders Crown och satt då även världsrekordet 1.07,6 och hon tjänade under sin karriär smått fantastiska 1,2 miljoner dollar! Hon har även varit en vinstlott i avelsboxen och har förutom Hayden Hanover, som är hennes överlägset vinstrikaset avkomma, lämnat ytterligare tre miljonärer! Så det finns crème de la crème både på faderssidan och moderssidan hos Hayden Hanover.

Vill du se övriga hingstar som manageras av International Stallions så klicka du på deras logga så kommer du till deras hemsida där alla deras hingstar redovisas.

International stallion hem

Allt du behöver göra för att ge dig själv chansen att vinna en levandefölavgift till Hayden Hanover är att vara medlem i ASVT och sedan vara med och svara på dagens fråga den 10 december då vi kommer tävla om den levandefölavgiften till Hayden Hanover!

Skulle du inte vara medlem i ASVT och vill vara med och tävla i julkalendern om fria levandefölavgifter som vi tävlar om varje söndag fram till julafton. Då är det bara att se till att lösa ett medlemskap och då är du också medlem under hela 2024!

Bli medlem i ASVT

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram