Image
Vi har pratat med vinnaren till levande fölavgiften i Uncle Lasse!

Vi har pratat med vinnaren till levande fölavgiften i Uncle Lasse!

Vi har pratat med vinnaren av dagens levande fölavgift och den lycklige vinnaren var Urban Höglund i Stockholm.

Urban har varit intresserad av hästar länge men hästägare och uppfödare blev jag lite senare i livet berättade Urban. Min första häst var Un Sacco di Soldi som föddes 2006 och det var väl egentligen inte värsta stammen men det blev en klar plusvariant då han tjänade över 600.000:- och man kan väl säga att Jeanette Hedin som han hade Un Sacco di Soldi med fick en kickstart i sitt samarbete för de har fött upp hästar tillsammans efter den drömstarten.

Urban bor som sagt i Stockholm men hästarna finns på klassisk mark uppe i Njurunda och idag har man tre tävlingshästar på Bergsåker ovalen samt ett fölsto som heter You Only Live Once e Lavec Kronos-Penfolds Lacy e Donerail som fick sitt första föl 2021 e Cruzado Dela Noche men vi fick henne inte dräktig ifjol. Var lite surt då det var Googoo Gaagaa vi försökte med och det hade varit trevligt med ett föl efter honom.

Är väl You Only Live Once som ligger närmast tillhands att vi använder till Uncle Lasse sedan har vi ett snart femårigt sto också som tankar finns på att ta till avel så vi får helt enkelt se vad det blir när man har hunnit tänka lite!

Så även om Urban bor i Stockholm så finns hästarna i norr så det verkar vara norra Sveriges år i årets julkalender!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram