Image
Vi har pratat med vinnaren av årets sista levande fölavgift!

Vi har pratat med vinnaren av årets sista levande fölavgift!

Då har vi haft sista dragningen i årets julkalender och trots att vi varnade för att frågan var lurig och att det kunde vara bra att kolla på Svensk Travsport så var det väldigt många som missade att Credit Winner var Elithingst.

En som inte föll i den gropen var vinnaren och det blev ett välkänt uppfödarnamn som tog hem förstapriset då det blev Anders Svanberg som blev den lyckliga vinnaren!

Anders fick det här med hästuppfödning i modersmjölken då hans pappa födde upp travhästar men han dog tidigt då Anders endast var tretton år. Så det blev några år utan hästar men intresset var väckt och jag lyckades några år senare övertala min bror att vara med på en tävlingshäst.

1975 ”övertalades” samma bror till att man även skulle köpa sitt första fölsto och sedan dess har det rullat på och vi har undan efter undan flyttat fram positionerna stammässigt på våra fölston och nu de senaste åren så har det varit klart bra.

Ett bevis på detta är att man under höstens visning av Kriterieauktionshästarna hade auktionens ”snackis” då man sålde Orlando Vici hingsten Normandie och alla man pratade med hyllade den hästen och det var en riktig läckerbit och han visste om det!

Sådan har han varit sedan dag ett berättade Anders, han tycker han är snyggast i världen helt enkelt! Det tyckte också Philip Consulting HB som ropade hem Normandie för 525.000:-

Vi har 6 fölston och vi brukar betäcka ungefär 4-5 stycken varje år och vi är säljande uppfödare så vi säljer alla våra uppfödningar. Idag har Anders verksamheten tillsammans med sin dotter Karin och ödet hade bestämt att dagens levande fölavgift skulle hamna hos dom för Karin blev dragen till andrapriset på julafton!

Vi gick här igår när vi jobbade och hade skickat in svaret och skojade lite om vilken av de fyra hingstarna skall vi välja och då vi som sagt säljer våra uppfödningar så måste vi även väga in sådana faktorer så det lutar nog åt att vi väljer From Above det var i alla fall vad man kom fram till innan vinsten var verklig!

Då är det dags att summera årets julkalender och vi riktar ett stort tack till de företag och privatpersoner som ställt upp med så fina priser utan er medverkan skulle vår julkalender inte vara så populär! Vi har som vanligt hälsat ett gäng nya medlemmar välkommna och det är lika roligt varje gång någon ny människa blir intresserad av avelsbiten. Även tack till alla som har medverkat och tävlat om priserna att ni är så många gör att det är lätt att lägga ned det arbete som krävs varje år för att sy ihop en julkalender!

Vi på ASVT önskar alla våra medlemmar och alla andra en God Fortsättning och ett Gott Nytt År!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram