Image
Vår tomte är trogen och dyker upp varje jul med en levandefölavgift!

Vår tomte är trogen och dyker upp varje jul med en levandefölavgift!

På Julafton så är det som vanligt Menhammar som kommer med julklappssäcken och i år finns den en levandefölavgift till Who’s Who i säcken som en lycklig tävlande på julafton kommer att kamma hem. Är sjunde året vi kör julkalendern och det är även sjunde gången Menhammar är med som jultomte på julafton med en levandefölavgift!

Whos Who huvudDet har inte varit medstuds för alla som vunnit Menhammars pris genom åren utan hela tre avkommor har tappats på vägen av olika orsaker. För vinnaren 2018, Torbjörn Lövgren, har det gått bättre för och hans Luckyfly Fastnfree e Panne de Moteur-Napa Brodda e Infinitif har börjat starta och har tagit hem två placeringar, 5 och 6, trots att man har haft galopp under vägen i loppen.

Ulla Holm vann 2020 och gick till Who’s Who, på bilden till vänster som är från Menhammars hemsida,  och i mitten av maj 2022 dök hennes vinst upp i verkligheten då hon hennes Emilia Way e Gazza Degato-Doc Lucky Way e Lucky Tilly nedkom med ett hingstföl som fick namnet Moon Shadow.

Förra året var det Anna Frössevi Ericsson som plockade hem vinsten på julafton och hon betäckte Nyx le Solei e Orlando Vici-Doolin e Sugarcane Hanover och går nu i väntans tider och i början av maj hoppas vi att nästa avkomma efter Who’s Who dyker upp!

Nu skall vi hitta en ny vinnare av en levandefölavgift till Who’s Who e Maharajah-Reality Pride e From Above och nästa säsong blir väldigt spännande för då kommer första kullen efter Who’s Who på allvar ut på banan. Första kullen är född 2019 och han har fem tvååringar som har startat och två som redan har vunnit!

Hans första kull är på 58 avkommor så ganska stor kull därför blir det en väldigt spännande säsong 2024 då vi får se om det finns någon som kan axla hans mantel som tävlingshäst även om det blir en tuff uppgift då Who’s Who var en fantastisk tävlingshäst!

När han gjorde bokslut som tävlingshäst hade han gjort 46 starter med hela 22 vinster och 5 andraplatser samt 3 tredjeplatser. Den lutningen på statistiken tycker man om och 13,7 miljoner på kontot är inte heller så dumt!

 

Många av vinsterna är tagna i tuffaste möjliga konkurrens och Who’s Who vann fem Grupp I lopp, Svensk Travderby, Jubileumspokalen, Norrbottens Stora Pris, Hugo Åbergs Memorial och Paralympiatravets Final. Förutom detta vann han Gr. II loppet Malmö Stads Stora Pris så han vann storlopp på distanser från 1609 meter till 3180 meter.

Utöver detta så vann han sju ”vanliga” V75 lopp så det var en fantastisk karriär som summerades när han slutade 2022!

Med tanke på egna meriter samt sin stam så känns Who’s Who som en klart spännande avelshingst. Pappa till Who’s Who är Elithingsten Maharajah och som den vinstrikaste avkomman till sin pappa blir det givetvis förväntningar.

Mormor Elitloppa var en väldigt bra tävlingshäst med nästan €400 000 på kontot och har lämnat fyra miljonärer och två halvmiljonärer i avelsboxen. Systrana till Who’s Whos mamma, Kingly Pride, har också i många fall varit plusvarianter i avelsboxen med många miljonärer bland sina avkommor.

Whos Who upMormors mor Taorestane Captain var även hon en plusvariant i avelsboxen som förutom Elitloppa lämnat tre miljonärer till med dagens växelkurs. Så bra fransk bakstam på Who’s Who gör att även stamtavlan är klart intressant på honom och ger honom ytterligare en dimension som avelshingst.

Är som sagt var på julafton vi tävlar om Who’s Who, som du ser på bilden till höger från Menhammars hemsida, och vi börjar med att tävla om en levandefölavgift till Quite Easy U.S. 3 december. Sedan blir det Hayden Hanover andra advent och sedan är det Frankrike som gäller tredje advent och där får vinnaren välja på Just a Gigolo och Brillantissime.

Sedan avslutar vi årets julkalender starkt med att ha levandefölavgifter 23 och 24 december och då är det först Classic Photo och sedan avslutar vi årets julkalender med Who’s Who!

Vill du ha chans att vinna någon av de här levandefölavgifterna så måste du vara medlem i ASVT och är du inte redan det så kan du fixa det genom att klicka på knappen här under!

Bli medlem

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram