Image
Värdig vinnare av ASVT:s Trottex Auktionslopp!

Värdig vinnare av ASVT:s Trottex Auktionslopp!

Då har ASVT:s Trottex Auktionslopp för tvååringarna avgjorts. Vi fick en lite överraskande vinnare då Ajson e S.J.’s Caviar-Ajabaja e Going Kronos stod som vinnare när krutröken skingrades.

Ajson flög till ledningen när bilen släppte iväg fältet men väl i ledningen fick man inte vara ifred och det blev en väldigt snabb öppning första femhundra och då trodde väl de flesta att vinnaren fanns bland de mer betrodda hästarna en bit bak.

Nu slog Ajson aldrig av på takten trots den snabba öppningen och uppvaktning under vägen och trehundra kvar så hade man fått ett par längder som man höll in i mål och Ajson stod för ett fantastiskt bra lopp!

Var hela 400 000 kronor i förstapris så ett väldigt bra tillfälle att slå till med ett kanonlopp! Uppfödare till Ajson är Cover Konsult AB som sålde sin häst på Kriterieauktionen för 45 000 kronor och nu fick man hela 120 000 i uppfödarpengar då det var 30% i uppfödarpengar i det här loppet så stort grattis till Cover Konsult till en fin uppfödning och en bra slant!

Vi säger givetvis grattis även till ägarna Stall Borsalino och tränaren Moa Thörngren och kusken Zeb Jonasson!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram