Image
Två vinster i julkalendern tittade fram i påskhelgen!

Två vinster i julkalendern tittade fram i påskhelgen!

Nu när vi fick en liten värmebölja i påsk så satte det även fart på fölningssäsongen och två av vinnarna i julkalendern 2020 fick sina vinster i verkligheten nu i påsk!

Malvaoföl1Först ut var Maria Riedl som vann en fri levande fölavgift i Uncle Lasse och hon skickade sitt intressanta sto Alvena Valva e Muscle Mass-Alvena Elise e Pale Amber för att utnyttja det fina priset som Stefan Melander ställde upp med i Julkalendern.

Alvena Valva var en duktig tävlingshäst som sprang in nästan 900.000:- innan en skada stoppade henne från att bli miljonär! När hon fick sitt stoföl på påskafton så blev det ett sto och det var Maria glad för då Alvena Valva hade nedkommit med två hingstar tidigare så nu har vi säkrat ett nytt avelsto för framtiden säger Maria.

Första avkomman efter Alvena Valva blev uttagen till Elitauktionen 2021 och är numera i träning hos Per Nordström.

 

Även Robin Sellvin fick föl under påskhelgen och även här blev det ett stoföl. RobinEstelle föl betäckte Estelle Web e Holiday Road-Love Rocks On e Andover Hall med Hayden Hanover som International Stallion ställde upp med.

Även Estelle Web var en duktig tävlingsmärr och hon fick ihop nästan 300.000:- innan det var dags att byta karriär. Avkomman efter Hayden Hanover blir andra avkomman för Estelle Web då hon sedan tidigare har ett sto efter Pojke Kronos som är född 2020.

Robin berättade att Estelle Web hade varit dräktig i 350 dagar innan hon fölade och hon har haft mjölk sedan två månader tillbaka men då kom snöovädret och då beslutade Estelle Web sig för att vänta in solen. Vi har fölvakat i över en månad så det skall bli jäkligt skönt att få sova på nätterna framöver säger Robin med ett skratt men det viktigaste är att det har gått bra så får vi ta igen sömnen framöver.

Så två spännande avkommor som tittade ut i påsk som vi på ASVT kommer både följa och hålla tummarna för framöver!

Som sagt när solen och värmen kommer så sätter det fart på dräktiga märrar så då kan det vara läge att påminna om att skulle olyckan vara framme så finns Föl- och Ammajouren!

föl ammajouren

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram