Image
Stall Julkalendern fick sin första vinnare i kväll på Axevalla!

Stall Julkalendern fick sin första vinnare i kväll på Axevalla!

I december 2017 stod fru Fortuna på Madeleine Djupdahls sida i ASVT:s julkalender då hon hade tur och vann en levande fölavgift i Quite Easy U.S. som Broline International hade ställt upp med. Madeleine var givetvis glad och berättade att hon verkligen gillar Quite Easy U.S. och hade haft avkommor efter honom tidigare.

Allt gick som det skulle och 2019 tittade en kille ut som fick namnet Zebulon och hans mamma heter Global Kyanite och hans morfar är Varenne så här fanns lite att falla tillbaka på. Madeleine är i hög grad en säljande uppfödare och Zebulon såldes på auktion till Petras HB som satte honom i träning hos Maria Törnqvist.

Zebulon artikelIdag var det dags för debut på Axevalla och vilken debut det blev! Öppnade bra till spets och svarade bestämt ut storfavoriten när han ville överta. Fyrahundra kvar såg det väldigt bra ut men i början av upploppet blev Dwight Pieters tvungen att släppa ut hästen i ledarryggen men idag var det inget som bekymrade Zebulon utan han vann med en mycket säker längd till slut.

Så stort grattis till alla runt hästen och givetvis till uppfödaren Madeleine Djupdahl och till oss själva för nu har vi fått första vinnaren i Stall Julkalendern och vi hoppas att Zebulon bara var första vinnaren i en lång rad av framtida vinnare från julkalendern!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram