Image
Snart dags att avgöra det stora slaget för våra fyraåringar!

Snart dags att avgöra det stora slaget för våra fyraåringar!

Idag skall travets blå band för våra fyraåringar avgöras och kanske det loppet som de flesta hästägare suktar efter att vinna för visst är det så att det finns en speciell glans runt ordet Derbyt i de flesta hästsporter! Är Jägersro som anordnar Derbyhelgen som vanlig med Svenskt Travderby och Derbystoet som söndagens givna clou!

Maharajah huv 2Vi har som vanligt gått igenom stammarna på de båda finalfälten och kan konstatera att den avelshingst som fått med flest finalister i Derbyfinalerna är Maharajah, på bilden till vänster, som har tre finalister totalt sett fördelade på två i Stoderbyt och en i den öppna klassen.

Maharajah har tre hingstar hack i häl med två finalister var och alla tre hingstarna har en finalchans i varje avdelning och det är hingstarna Muscle Hill, Readly Express samt Trixton som tillsammans med Maharajah har chans till en snygg dubbel!

I rollen som morfar är det kända ”märken” som fått med fler än en finalist på söndagen. Bäst i klassen som morfar är Cantab Hall som är morfar till hela fyra finalister varav tre i öppna klassen och en gång i Stoderbyt.

Precis bakom finns Ready Cash med tre finalister i rollen som morfar och här är det två i Svanskt Travderby och en i Stoderbyt som gäller. Sedan är det tre avelshingstar som förekommer två gånger som morfar genom att ha en finalist i varje Derbylopp och det är Andover Hall, Muscle Hill och Yankee Glide.

Om vi övergår till att se hur det har gått för olika uppfödare så finns det fyra uppfödare med mer än en finalist. Brixton Medical AB har två i Svenskt Travderby att hålla tummarna för medan Lufti Kolgjini har två i Stoderbyt att hoppas på, dock i olika avels konstellationer.

Även Menhammar Stuteri AB och Sisyfos Breeders AB har fått med två finalister men här har man spridit sina chanser till en i varje Derbyfinal.

Här kan du se stammarna och vem som fött upp alla finalister

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram