Image
På söndags är det dags för StoChampionatet!

På söndags är det dags för StoChampionatet!

Sommaren går snabbt och vi är redan framme vid StoChampionatet. Så på söndag skall vi utse den femtiofemte vinnaren av det som anses av de flesta som den tyngsta titeln för de fyraåriga stona. Vi har som vanligt gjort en sammanställning över finalisternas stammar och vilka som är de duktiga uppfödarna bakom finalisterna.

Bra spridning på papporna till årets finalister och endast en häst som har fått med två avkommor och det är Elithingsten Maharajah som är pappa till både Miking och O’Mara Zon.

Bland morfäderna till årets finalister är det är hela tre hingstar som förkommer i den rollen två gånger. Muscles Yankee, Muscle Hill och Make it Happen har lyckats med den bedriften.

Bland uppfödarna är det två uppfödare som har två hästar i finalen att hålla tummarna för. Det är Am Bloodstock AB som har den stora förhandsfavoriten Joviality och Jurista i finalen.

Den andra uppfödaren med två finalister är Sisyfos Breeders AB som har med Joy Sisu och Jennifer Sisu i finalen. Har varit ett bra år för Sisyfos Breeders med många finalister i de större loppen och nu kanske det är dags att plocka hem StoChampionatet?

Här kan du se alla finalister och deras stammar samt uppfödarna bakom finalisterna.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram