Image
På söndag kan du vinna levandefölavgift till fransk topphingst!

På söndag kan du vinna levandefölavgift till fransk topphingst!

Även i år så kommer Frankrike och franska hingstar i fokus i vår julkalender i en lucka. Är Haras de Bouttemont och familjen Allaire som ser till att vi hissar franska flaggan i ASVT:s julkalender igen och det är faktiskt femte året i rad Haras de Bouttemont är med ASVT:s julkalender!

Det är nu på söndag då vi firar tredje advent vi kommer tävla om det här fina priset. I år kommer vinnaren få välja en levandefölavgift till Brillantissime eller Just a Gigolo!

BRILLATISSIMEBrillantissime, på bilden till vänster, är en etablerad topphingst i Frankrike medan Just a Gigolo är en av de mest spännande nykomlingarna på länge då han har haft en fantastisk unghästkarriär och vi minns väl alla hans fantastiska lopp på Solvalla i Finalen av UET Grand Prix för någon månad sedan när han blev tvåa efter Barack Face trots en resa ute i tredjespår sista 700 meterna och det fattades bara en nos för att nå vinnaren!

Brillantissime e Ready Cash-Ivre de Victorie e Buvetier d’Aunou 2016 fick han sin första kull i Frankrike och Sverige och den franska första kullen blev en riktig fullträff då han, i skrivande stund, med dagens växelkurs fick hela 11 miljonärer redan i sin premiärkull!

2017 föddes hans hittills vinstrikaste avkomma Hokkaido Jiel e Brillantissime-Victory Jiel e Love You och han har hittills tjänat €678 480 som vunnit Gr. I loppet Prix Rene Balliere. Totalt i Frankrike har Brillantissime runt 35 miljonärer redan.

I Sverige har Brillantissime givetvis fått betydligt mindre kullar än i Frankrike men han har ändå fått ihop fem svenskregistrerade miljonärer så här långt där den överlägset vinstrikaste är Bedazzled Sox som är nära sju miljonersvallen och jagar Hokkaido Jiel som vinstrikaste avkomma till Brillantissime! Även Joy Sisu har varit väldigt framgångsrik och vann som bekant årets StoChampionat!

Just bra ston är något man kan förknippa med Brillantissime då av hans fyra vinstrikaste avkommor i Frankrike är det hela tre ston!

Nu är det kanske inte så konstigt att Brillantissime blev en framgångsrik avelshingst. Med en pappa som heter Ready Cash och en mamma, Ivre de Victoire som på nio avkommor lämnat 5 miljonärer där Brillantissime är den lysande stjärnan med hela €958 375 på kontot så var givetvis förväntningarna stora på Brillantissime i avelsboxen.

PUB SUEDE A4 for 2024Som grädde på moset visade Brillantissime tidig talang och hade stora unghästmeriter och gick in i avel redan som fyraåring med 14 segrar i bagaget varav tre av vinsterna kom i Gr. I lopp och fem i Gr. II lopp. Vi kan konstatera att Brillantissime har lyckats leva upp till de högt ställda förväntningar som fanns i förväg på honom!

Väljer vinnaren Brillantissime så kan man välja på att skicka ned sitt sto till Frankrike eller att ta fryst, nu är de väldigt duktiga nere på Haras de Bouttemont så chanserna till en avkomma ökar om man tar ned sitt sto.

Här kan du se en del av Brillantissimes vinster Scrolla ned på sidan till racing career

Den andra hingsten vinnaren av dagens lucka kan välja är Just a Gigolo e Boccador de Simm-Blue Valentine e Ready Cash. Han startade sin avelskarriär under våren i år så alla som betäckt med Just a Gigolo ser framemot våren som kommer när hans första kull kommer till världen!

Just a Gigolo dominerade sin kull både som tvååring och treåring. Som tvååring vann han fem av sex starter och i den sjätte var han tvåa så det kan man kalla en skaplig start på karriären!

Just a Gigolo plockade bland annat hem Gr. II loppet Prix Emmanuel Margouty och Gr. III loppet Prix Louis Cauchois som tvååring.

Framgångarna fortsatte som treåring och han vann Gr. I loppet Criterium des 3 ans men plockade även hem Gr. I loppen Prix Comte Pierre de Montesson, SWC 4 Ans 02 – Prix Ready Cash och Prix Albert Viel. Utöver det så vann han fem Gr. II under treåringssäsongen och under hela säsongen sprang han hem €706 700!

Som fyraåring så här långt har han som sagt varit tvåa i två Gr. I lopp och förutom UET Grand Prix Finalen så var han även tvåa i Criterium des 4 ans och nu laddar han för vintermeetinget på Vincennes.

JUST A GIGOLO POSE 6133Så här i slutet av sin fyraåringssäsong har Just a Gigolo, på bilden till vänster, varit med i totalt sju Gr. I lopp och han har vunnit fyra av dem och varit tvåa två gånger och trea en gång. Ett verkligen imponerande facit i så tufft sammanhang!

Just a Gigolo tar bara emot ston i Frankrike och är inte tillgänglig på fryst. 

Här kan du se en del av Just a Gigolos vinster Scrolla ned på sidan till racing Career

Man kan sammanfatta det hela med att vinnaren av dagens lucka kommer att ställas inför ett delikat val att göra!

Som vanligt när vi tävlar om de levandefölavgifterna så är det bara medlemmar i ASVT som kan vara med och tävla. Förutom idag så tävlar vi två gånger till om levandefölavgifter i årets julkalender så många chanser kvar!

Är du inte medlem och vill vara med och tävla så fixar du det lätt härBli medlem

Du blir då också medlem för hela 2024!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram