Image
På lördag är det dags för E3 och förmodad fartfest!

På lördag är det dags för E3 och förmodad fartfest!

På lördag är det dags för en förmodad fartfest för våra 3-åringar då Korta E3 finalerna avgörs på Örebro travet. Blir spännande att se om Bedazzled Sox kan göra om Felix Orlandos bedrift 2021 och Aetos Kronos 2019 det vill säga vinna både Långa och Korta E3 Finalen! 2019 gjorde även Mascate Match samma sak i Stoavdelningen men inget sto har möjlighet i år att göra om det då vinnaren av Långa E3, Sparven, inte är med i helgens final.

Nuncio är den avelshingst som dominerar lördagens finaler med hela 5 finalister fördelat på två ston och tre hingstar i finalen. Så Nuncio står som avelshingst för en fjärdedel av finalisterna vilket är verkligen imponerande! Maharajah, Propulsion och Broadway Hall har med två finalister var.

Cantab Hall är den morfar som är hetast då han har tre ston och en hingst där han figurerar som morfar. Scarlet Knight har en finalist i varje final som morfar.

Bland uppfödarna är det Stefan T.Z. Melander som har flest finalister att hålla reda på, kanske inte så oväntat med tanke på Nuncios framgångar! Stefan har två finalister ibland stona och en hingst att hålla tummarna för.

Även Am Bloodstock AB har lyckats med bedriften att ha med två finalister och här är det en i varje final som gäller!

Här kan du se alla finalister och deras stammar och vem som är uppfödare

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram