Image
På fredag säljer vi mamman till Frank S.H.!

På fredag säljer vi mamman till Frank S.H.!

Anmälan till fredagens Internetauktion är öppen och vi har redan fått in tre intressanta fölston som skall säljas på fredag! Dessutom säljer vi en starthäst och budgivningen är nu öppen!

Vi säljer Stargirl som vann Stoderbyt och sprang in över 2 miljoner under sin karriär och har i avelsboxen har lämnat hästar som Frank S.H. som har hittills 1,2 miljoner på kontot och var en av de hästar som det pratades en del om inför förra årets Kriteriefinal men en väldigt misstajmad infektion satte stopp för de förhoppningarna. Stargirl har även lämnat Arvid S.H. 1.3 miljoner, Star Keeper drygt 900 000 och Quite a Quality nästan 800 000 kronor.

Stargirl är dräktig med Calgary Games och beräknas föla 8 juni och den avkomman blir spännande att följa med en Derbyvinnare både som mamma och pappa!

Även All April skall upp i ringen och hon har bland annat lämnat Deborah S.H. som tjänade drygt 2 miljoner och var 2:a i bland annat Drottning Silvias Pokal. Även Benjamin S.H. var en duktig tävlingshäst som tjänade nästan halvmiljonen. All April är dräktig med Readly Express och beräknat földatum är 4 maj.

Tredje stoet vi redan har fått in till fredagens auktion är Fast Allegro som nästan nådde 400 000 kronor insprunget under sin tävlingskarriär. Hon öppnade sin nya karriär som avelssto urstarkt då hennes första avkomma är Adde S.H. som tjänade nästan 2,5 miljoner och vann fem V75 lopp varav en Silverdivisions Final men även ett försök i Sprintermästaren.

Fast Allegro har även lämnat Charlotta S.H som nästan har tjänat 400 000 så här långt i karriären och Fast Allegro är dräktig med Fourth Dimension, beräknat földatum 2 maj, och det var sista året levandefölavgiften efter honom var 50 000 nu är den höjd till 75 000 men köparen betalar alltså 50 000 för den här avkomman.

Är Eril Bendz som är på väg att avveckla sin uppfödarverksamhet med som Eril säger ålderns rätt. Har varit en framgångsrik verksamhet och 2018 vann Eril ASVT:s pris Uppfödarbragden.

Här kan du läsa reportaget i Travhästen om Eril och hans uppfödning när han vann Uppfödarbragden.

Starthästen som säljs är Vilda Rapid och så här skriver säljaren om henne. 

Fint sto i lätt modell. Ca 1,57 i mankhöjd. Köptes i höstas för att tävla med men hon har inte gillat att springa på isbana så vi har inte kunnat starta som önskat. Dock tränar hon fin på snö väg och kan säkert prestera bättre framöver. Har också bra stam om man hellre vill avla på henne.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram