Image
Nu är det full fart på fölningssäsongen!

Nu är det full fart på fölningssäsongen!

Nu är fölningssäsongen igång på allvar och tyvärr sker det då och då att allting inte går som det skall och därför kan det vara bra att känna till att Föl- & Ammajouren finns som hjälp i nöden.

föl och pkI år får vi klara oss utan Henrik Hult som skött jouren under många år men istället har vi delat ansvaret för jouren på sex stycken uppfödar profiler som har mångårig erfarenhet av det här med uppfödning.

Jouren består av följande personer, Johan Björnsson, Alebäck Stuteri, Jenny Larsson, Ilboäng Mark & Trav HB, Carina Dahling, Skråmsta Stuteri, Ylva Lind, uppfödare till Simb hästarna, Gunilla Wilhelmsson, uppfödare till Bac hästarna och Åke Wall, Valnervikens Stuteri.

Telefonnumret till jouren är samma som tidigare, 073-314 13 16, en sak att tänka på är att telefonnumret omkopplas till den som har jouren den aktuella veckan och därför fungerar det inte så bra med att skicka sms då det inte kommer till den som har jouren!

Jouren drivs  tillsammans av Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen (ASVT), Swedish Warmblood Association (SWB) och Svenska Hästavelsförbundet (SH).

Föl- och ammajouren är kostnadsfri och öppen för alla raser. Systemet bygger på att alla landets uppfödare; oavsett ras och hästsport, anmäler de ston som kan stå till förfogande som ammor. Ett sto som förlorat sitt föl strax efter fölningen kan rädda livet på ett föl som blivit moderlöst!! Vid ett sådant tillfälle spelar rasen mindre roll.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram