Image
Levande fölavgift till ny spännande hingst går att vinna i årets julkalender!

Levande fölavgift till ny spännande hingst går att vinna i årets julkalender!

Även i år har vi nöjet att hälsa välkommen till Stall T.Z. i vår julkalender. Vi kommer också hälsa välkommen till en hingst som både är med för första gången i vår julkalender och gör debut som avelshingst.

Milligans School mål 55Vinnaren av den levande fölavgiften som Stefan Melander kommer med kommer nämligen få möjlighet att välja mellan en etablerad hingst, Uncle Lasse, och en spännande nykomling på avelsmarknaden Milligan’s School som du ser här till höger när man vinner Åby Stora Pris!

Om vi börjar med nykomlingen så blev det för en tid sedan klart att Milligan’s School skulle byta karriär efter en fantastisk tävlingskarriär och bli avelshingst.

Milligan’s School e Yankee Glide-Tori Ann e S.J.’s Photo började som tvååring sin karriär på andra sidan Atlanten och vann 5 lopp under sitt första år på tävlingsovalen och kvalificerade sig till tre stora finaler. Han kutade 10,6ak när han vann ett lopp på The Red Mile som tvååring och han tjänade över 300.000 dollar redan första året som tävlingshäst.

Framgångarna fortsatte som treåring och han vann 5 lopp även under treåringssäsongen och var med och tampades i flertalet större lopp under året som bland annat Hambletonian. Blev nästan lika mycket dollar in på kontot som treåring då han tjänade nästan 250.000 dollar under sin treåringssäsong.

I slutet av treåringssäsongen köpte Stefan Melander honom och han importerades till Sverige. Som 4-åring började Milligan’s karriär på vår sida pölen och den blev både lång och framgångsrik!

Milligan’s School vann Grupp I loppen Åby Stora Pris, Sundsvall Open Trot två gånger samt UET Trotting Masters Final. Totalt vann Milligan hela 15 Gulddivisionslopp! När bokslutet gjordes så hade han kutat in nästan 18 miljoner.

Milligan’s School känns som en mycket spännande nykomlingen på avelsmarknaden med sin hårdhet då han gjorde sju säsonger i stenhård konkurrens och tjänade fina pengar under hela sin karriär.

Den andra hingsten vinnaren kommer kunna välja är mer bekant då Uncle Lasse e Donato Hanover-Solveig e Yankee Glide har varit både på marknaden ett tag och varit med i julkalendern innan. Hans första kull är född 2018 och är således fyra år nu.

I sin kull född 2019 så fick han sin första miljonär då Ante la Roque har sprängt den gränsen och är på väg mot två miljoner med raska steg! Ante la Roque var också en av Uncle Lasses tre finalister när Oaks och Kriteriet avgjordes för en tid sedan och han slutade trea i finalen av Kriteriet!

I Oaks hade Uncle Lasse två finalister i sina döttrar Carbonfiber och Lawina som båda två går en spännande framtid till mötes.

I samma kull knackar även Xerava C.D.  på dörren för att spränga miljonvallen och det fattas knappt 70.000:- innan även hon knäpper dem gränsen.

Alvena Valva fölVi har redan en avkomma efter Uncle Lasse i ”stall julkalendern”. Maria Riedl hade en framgångsrik julkalender 2020 som hon krönte med att vinna levande fölavgiften till Uncle Lasse. Maria betäckte sitt sto Alvena Valva som var en duktig tävlingshäst med nästan 900.000:- på kontot och mitten av april fick hon ett sto föl som du kan se på bilden här till vänster.

Lasse fölMaria berättar att det är en framåt tjej och som den nytagna bilden till höger visar är det en välväxt ung dam som vi kommer följa med spänning framöver!

Vi påminner om att vill ni vara med och tävla om de levande fölavgifterna i vår julkalender så måste ni vara medlemmar i ASVT, givetvis får även ungdomsmedlemmarna vara med och tävla.

Är du inte medlem än så kan du enkelt bli det här nedan och blir du medlem så här sent på året så gäller ditt medlemskap även för 2023!

Bli medlem

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram