Image
Idag skall vi avgöra Korta E3 Finalerna!

Idag skall vi avgöra Korta E3 Finalerna!

Dagens V75 tävlingar på Romme är bara timmar bort och då är det också dags att avgöra korta E3 Finalerna. Korta E3 finalerna brukar i regel vara ordentliga fartfester och loppen ser klart spännande ut även i år!

Som vanligt har vi gått igenom startfälten och tittat på finalisternas stammar och kollat vilken avelshingst som har lyckats bäst som pappa och morfar samt givetvis vilka uppfödare som har lyckats med bedriften att föda upp en E3 Finalist!

Om vi börjar med att titta på vilken hingst som lyckats bäst i papparollen så finns det en tydlig etta i år. Fourth Dimensions första kull lovade gott redan under tvååringssäsongen och de verkar fortsätta utvecklas för han har hela fyra finalister på lördag. Han verkar också lämna både bra hingstar och ston för det är jämnt fördelat i lördagens finaler med två finalister i varje klass!

Där bakom strider Bold Eagle, Father Patrick och S.J.’s Caviar då de har fått med två finalister var på lördag. Father Patrick har en i varje final medan Bold Eagle och S.J.’s Caviar har sina finalchanser bland hingstarna.

I rollen som morfar så är det två hingstar som förekommer två gånger och det är Donato Hanover och Ken Warkentin så hela arton hingstar har en finalist eller två att hålla tummarna för i korta E3 finalerna som morfar.

Bland uppfödarna har Am Bloodstock lyckats allra bäst med hela tre finalister fördelat på två ston och en hingst. Även Della Serenissima Ss har två finalister men i olika konstellationer.

Här kan du se finalisternas stammar och vilken som är uppfödare

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram