Image
Idag skall en drottning utses!

Idag skall en drottning utses!

Idag är det dags att avgöra det lopp som av många anses som det största loppet för våra 4-åriga ston, StoChampionatet. Som vanligt avslutas tredagars festen på Skaraslätten med att vi skall utse drottningen i kullen under söndagens V75 tävlingar.

Vi har som vanligt gått igenom finalfältet för att se över stammarna på finalisterna och se vilka avelshingstar som har lyckats bäst som pappor och morfäder till de tolv stona som står på startlinjen i årets StoChampionat.

Det är två hingstar som sticker ut med hela tre finalister var och det är Menhammar hingstarna Maharajah och Readly Express som tillsammans har halva finalfältet vilket är klart imponerande. Hack i häl finns Father Patrick som har två finalister att hålla tummarna för på söndag! Totalt är det sju avelshingstar som har chansen att få en klassisk vinnare på söndag.

I rollen som morfar finns det tre hingstar som finns i den rollen två gånger. Cantab Hall och Muscle Hill kanske många klara av att lista ut men även Chocolatier har två finalister att hålla tummarna för som morfar. Totalt finns det nio olika hingstar i rollen som morfar i årets final.

Ännu bättre spridning är det på uppfödarna då det inte är någon som har mer än en finalist så på söndag finns det tolv extra nervösa uppfödare som också har chansen att skriva in sig i historieböckerna!

Här ser du stammarna på finalisterna samt vilka som är uppfödare till de olika finalisterna

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram