Image
Idag skall en Drottning och Kung utses!

Idag skall en Drottning och Kung utses!

Idag skall Pokalloppen avgöras, Drottning Silvias Pokal för stona och Kungapokalen för hingstar och valacker, när Åby kör V75 tävlingar under eftermiddagen. Som vanligt har vi gått igenom stammarna på alla finalister. Vi tittar dels på vilka hingstar som lyckats bäst samt vilka morfäder som har flest finalister samt vilka som är de duktiga uppfödarna bakom dagens finalister.

Maharajah huv 2Är totalt 19 avelshingstar som har chansen till att få en årgångsloppsvinnare under eftermiddagen och fyra hingstar har mer än en avkomma i finalerna. Nuncio har två ston i Drottning Silvias Pokal medan Explosive Matter och Face Time Bourbon har en finalist i båda finalerna. Allra bäst har Maharajah lyckats då han har ett sto i Drottning Silvias Pokal och två i Kungapokalen. Du ser Maharajah vackra huvud på bilden till vänster (Foto Mia Törnberg TR Bild)

I rollen som morfar finns det totalt 20 avelshingstar och tre av dem har mer än en finalist som morfar. Är kända ”märken” som har lyckats få med mer än en finalist då Muscle Hill och Yankee Glide har två finalister vardera. Men de blir slagna på fingrarna av Ready Cash som har hela tre finalister som morfar och visar att han kommer fortsätta att vara betydelsefull inom travaveln även om han inte längre finns med oss.

Kan nämnas att på årets Elitauktion säljer vi en avkomma till Ready Cash och det blir ett av de sista tillfällena att komma över en avkomma efter den här legenden!

Vi har 19 uppfödare som har en riktigt spännande eftermiddag att se framemot och tre av uppfödarna har mer än en avkomma att hålla tummarna för! Brixton Medical AB och Global Farm har två uppfödningar var i Kungapokalen. Även Am Bloodstock har två finalister i Kungapokalen men de har också lyckats kvala in två finalister till Drottning Silvias Pokal, man har chansen att försvara Jovialitys titel i från förra året, så Am Bloodstock har hela fyra uppfödningar att heja på i dagens finaler vilket är klart imponerande!

Vi på ASVT hoppas att det blir fina lopp men en liten extra tumme håller vi ändå för Staro Raili som såldes på Kriterieauktionen för 160 000:- och King of Twilight som var med på Elitauktionen och ropades åter för 550 000:-

 

Här hittar du alla finalister med stam samt vem som fött upp hästarna

Här kan du läsa auktionskatalogen till årets Elitauktion som går på Solvalla 24 maj

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram