Image
Idag har vi öppnat upp Föl- & Ammajouren för säsongen 2024!

Idag har vi öppnat upp Föl- & Ammajouren för säsongen 2024!

Årets fölningssäsong är i sin linda men idag har vi öppnat upp Föl- & Ammajouren för året. Blir samma upplägg som förra året med ett antal rutinerade människor som ansvarar för olika veckor. I år är det åtta personer som kommer arbeta i Föl- och Ammajouren.

föl och pkFöl- och ammajouren är kostnadsfri och öppen för alla raser. Systemet bygger på att alla landets uppfödare; oavsett ras och hästsport, anmäler de ston som kan stå till förfogande som ammor. Ett sto som förlorat sitt föl strax efter fölningen kan rädda livet på ett föl som blivit moderlöst!! Vid ett sådant tillfälle spelar rasen mindre roll.

Det är Johan Björnsson Alebäck Stuteri, Carina Caster Björkhaga Stuteri, Johanna Dahlberg Stuteri Valorous, Carina Dahling Skråmsta Stuteri, Johan Eriksson Flenmo Egendom, Jenny Larsson Ilboäng Mark & Trav AB, Karoline Lundin och Ronny Olofsson Smissarve Gård som är Föl- & Ammajouren 2024.

Jouren drivs tillsammans av Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen (ASVT), Swedish Warmblood Association (SWB) och Svenska Hästavelsförbundet (SH).

Du kan även själv lägga in ditt sto/föl i Ammajouren här på vår hemsida. Du klickar på den gula knappen där det står Föl- & Ammajouren i bilden på startsidan.

Då kommer du till Föl- & Ammajoursidan och där finns en gul knapp där det står Anmäl ditt sto/föl och när du klickar på den så får du upp en blankett som du fyller i.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram