Image
Idag är det dags att öppna årets sista lucka i ASVT:s julkalender 2021!

Idag är det dags att öppna årets sista lucka i ASVT:s julkalender 2021!

Då var det dags att öppna årets sista lucka i ASVT:s julkalender och som traditionen blivit så är det Menhammar som agerar jultomte i vår julkalender!

På Menhammar gård, som utgör kärnan i Menhammar Stuteris verksamhet, finns ett sjuttiotal avelsston med föl, cirka 80 ettåringar samt 6 hingstar. Övriga avelsston finns på närbelägna Granskog och Lindby på Adelsö eller på Stoner Creek i USA. På Yttersta, som också ligger på Menhammars marker, bedrivs förstklassig tränings- och tävlingsverksamhet i travtränare Pasi Aikios regi. Här tränas såväl Menhammaruppfödda- som andra hästar.

Vi tävlar om en levande fölavgift idag och då är det bara medlemmar i ASVT som får vara med och tävla. Är du inte medlem men vill vara med och tävla så kan du lösa ditt medlemskap här så ger du dig chansen till en riktigt fin julklapp!

Bli medlem

MenhammarVinnaren får välja mellan hela fyra hingstar idag och hingstarna man får välja mellan är From Above, One too Many, Orecchietti eller Panne de Moteur alla fyra hingstarna är riktiga Menhammar stjärnor som är uppfödda på Menhammar. Efter framgångsrika tävlingskarriärer på ovalen finns de nu i Menhammars digra och starka lista av avelshingstar!

From Above behöver knappt någon presentation då han är en av de få hästar som tagit hattricket som treåring att vinna Svenskt Trav-Kriterium, som fyraåring vinna Svenskt Travderby och som femåring vinna Elitloppet.

2016 lämnade han sin hittills framgångsrikaste avkomma sett till intjänade pengar för det var då Brother Bill föddes men han har lämnat ytterligare fyra hästar som tjänat över fyra miljoner och det totala antalet miljonärer med From Above som pappa är för tillfället 40 stycken!

One too Many var en talang vars tävlingskarriär tog slut lite för tidigt på grund av skada. Han fick istället övergå till att vara avelshingst och han fick sin första kull 2015, hittills har han lämnat 3 miljonärer och den fjärde är inte långt borta då One Kind of Art närmar sig miljonen med raska steg och utan galoppen senast i V75 finalerna i november så hade han nog redan kunnat titulera sig som miljonär!

Orecchietti hade en lång och framgångsrik tävlingskarriär och han fick ihop 4,3 miljoner på kontot innan han sadlade om till att bli avelshingst. Han fick sin första kull 2018 och det är väl ingen som tagit på sig rollen som den självklara stjärnan än bland hans avkommor.

Panne de Moteur hade en otrolig utstrålning på tävlingsovalen och var dessutom väldigt framgångsrik och han tjänade hela 8,7 miljoner under sin karriär och vi minns hans andraplats i Derbyt bakom Pato och det såg ut som han skulle utmana storfavoriten ett tag. Sedan glömmer man inte heller hans vinst i ett Elitloppsförsök på den fantastiska tiden 08,9ak och detta var redan 2014!

Panne de Moteur har också en lysande stjärna bland sina avkommor då San Moteur redan tjänat 4,5 miljoner och då hade han ändå oturen att blivit tvingad att stryka sig i Breeders’ Crown finalen efter en imponerande vinst i semifinalen.

Dagens fråga

Hur många av de fjorton varmblodiga hingstar som marknadsförs på Menhammars hemsida har nått den högsta utmärkelsen Elithingst?

Dagens fråga är klurig så var på er vakt när ni löser den! När du löst dagens fråga så mejlar du in ditt svar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och glöm inte att skriva dina adressuppgifter samt telefonnummer så vi kan ringa och gratulera om det är du som blir den lycklige vinnaren till årets sista levande fölavgift!

Kan du inte svaret direkt eller känner dig osäker så är ett bra tips att gå in på Menhammars hemsida och gå igenom deras hingstpark men även Svensk Travsport är en viktig källa idag! Klicka på Menhammars logga här under så kommer du till deras hemsida!

 

 

Menhammar logga

 

Dagens priser

1:a pris Levande fölavgift i antingen From Above, One too Many, Orecchietti eller Panne de Moteur

2:a pris Ostbricka

3:e pris Skaldjursbestick

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram