Image
Gör din röst hörd!

Gör din röst hörd!

Regeringen har beslutat att man behöver göra en översyn av hästnäringen – för företagande, kompetensförsörjning och inkludering.

En särskild utredare ska se över möjligheterna att underlätta företagande inom hästnäringen och deltagande i hästsporten. Utredaren ska också kartlägga behovet av kompetensförsörjning och kompetensutveckling inom hästnäringen. Syftet med utredningen är att stärka konkurrenskraften i hela näringen och göra den tillgänglig för flera.

Här hittar du direktiven för Hästutredningen

De här frågorna vill Hästutredningen ha svar på 

  1. Vilka hinder finns idag
    - för att övergå från hästverksamhet till hästföretagande?
    - för affärsutveckling i befintliga hästföretag?
  2. Ge förslag på åtgärder som behövs för att starta nya hästföretag?
  3. Vilka åtgärder behövs för att underlätta för befintliga hästföretag, stärka lönsamheten och öka sysselsättningen, särskilt på landsbygden?
  4. Vilka åtgärder skulle behövas för att göra hästsporten tillgänglig för fler barn och unga i hela landet, till exempel med fokus på jämställt deltagande samt områden där utanförskapet är stort?

    5. Vilka utbildningar och vilken möjlighet till kompetensutveckling på olika nivåer behövs för att tillgodose behoven för kompetensförsörjningen inom hästnäringen?

Har du några synpunkter på hur vi på ASVT skall svara på frågorna under de hearing ASVT har blivit inbjudna till tillsammans med många andra hästorganisationer så mejla dina synpunkter till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 30 september.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram