Image
Dags för Svensk Uppfödningslöpning 2022!

Dags för Svensk Uppfödningslöpning 2022!

I morgon avgörs Svensk Uppfödningslöpning 2022 när Jägersro kör V75 tävlingar. Står som vanligt tolv stycken talangfulla unghästar på startlinjen och en av dem skriver in sig i den svenska travhistorian i morgon eftermiddag!

Vi har gått igenom startlistan för att se vilka avelshingstar som lyckats bäst inför finalen samt vilka uppfödare som kommer vara kanske lite extra nervösa då de har lyckats få med mer än en finalist.

Om vi börjar med att titta på vem som är pappa till finalisterna så är det två avelshingstar som har med två avkommor i finalen. Är två relativt nya avelshingstar som har flest finalister då Fourth Dimension samt Walner har två finalister var i Svensk Uppfödningslöpning 2022.

Om vi tittar på vilka som lyckats bäst som morfar bland avelshingstarna så är det tre hingstar som står för halva fältet. Ken Warketin, Muscle Hill och Offshore Dream har alla lyckats med bedriften att ha två avkommor var i finalen i rollen som morfar.

Bland uppfödarna är det två stycken som har mer än en häst att hålla reda på under finalen. Det är Menhammar Stuteri AB och Marko Kreivi som har lyckats med den bedriften och givetvis önskar vi alla uppfödare, ägare och hästar lycka till i morgon!

Här kan du se stamtavlor på finalhästarna samt uppfödarna till de olika hästarna

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram