Image
Dags för E3 finaler över kort distans!

Dags för E3 finaler över kort distans!

I helgen när Gävle kör sina V75 tävlingar så är det också E3 Finaler över kort distans som brukar kunna bli riktiga fartfester och då Gävle ovalen tillhör de snabbaste banorna vi har i landet så finns det förutsättningar för en ny fartfest!

Vi har som vanligt gått igenom stammarna på de olika finalisterna och även kollat vilka uppfödarna är bakom hästarna i finalfältet. Om vi börjar med att titta på vilka avelshingstar som lyckats bäst så delar fyra hingstar på den rollen då Brillantissime, Googoo Gaagaa, Readly Express och Walner samtliga har två finalister var.

Brillantissime har lyckats få med två finalister i killarnas drabbning medan de andra tre hingstarna har chans i båda loppen! Totalt är det 16 olika hingstar som har chansen att fixa en inteckning i E3 historian.

I rollen som morfar så är det även här fyra hingstar som sticker ut lite med mer än en finalist i den rollen. Bäst har Cantab Hall och Muscle Hill lyckats då de har tre finalister som morfar medan Donato Hanover samt Muscle Yankee har två finalister.

Som uppfödare är det Boko Stables som har lyckats bäst då man har två finalister att hålla tummarna för och båda finalisterna startar i stoavdelningen. Även Lufti Kolgjini har två finalister dock ena gången själv som uppfödare och den andra gången tillsammans med Anna Svensson och här är det en i varje final som gäller!

Här kan du se stammarna på finalfältet samt vilka som är uppfödare till finalisterna

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram