Image
ASVT (Trottex) och Jägersro anordnar unghästauktion 2025 i samband med Derbyt

ASVT (Trottex) och Jägersro anordnar unghästauktion 2025 i samband med Derbyt

Vi är stolta över att tillkännage att det i samarbete med Jägersro kommer att arrangeras en unghästauktion under Derbyhelgen 2025.

Auktionen kommer att hållas på Jägersro travbana, fredagen före Svenskt Travderby. Trottex vill med detta ge möjlighet för uppfödare, tränare och köpare att mötas i samband med en stor travhelg i södra Sverige. Skåne är idag ett av de största uppfödardistrikten i Sverige och tanken är att tillmötesgå uppfödarnas behov att avyttra sina unghästar utan att behöva resa långt. Vår förhoppning är att en auktion i samband med Derbyt drar intresse från hela trav-Sverige och även internationellt.

Lutfi Kolgjini, en av Sveriges mest framstående travtränare och uppfödare, uttrycker sin entusiasm för det kommande evenemanget:

"Det är en fantastisk möjlighet för oss att kunna samla så många lovande unghästar på ett och samma ställe på årets viktigaste travhelg. Jag tycker det känns självklart att vi ska ha en kvailtetsauktion i Skåne för uppfödarna i södra Sverige. Jag kommer givetvis att delta själv och visa upp en del av mina egna unghästar. Det är ett tillfälle jag verkligen ser fram emot”. säger Lutfi Kolgjini "

Generalsekreterare Johan Carlfjord, kommenterar också initiativet:

"Vi är mycket glada över att samarbeta med Jägersro för att anordna denna unghästauktion. Det är ett viktigt steg för att ge våra uppfödare i södra Sverige en plattform att visa upp sina hästar. Vi är övertygade om att detta evenemang kommer att bli lyckat och ser fram emot ett starkt deltagande."

Mats Ahlkvist sportchef på Jägersro kommenterar samarbetet; ” Välkomna tillbaka med auktioner på Jägersro. Vi tycker det är självklart att samarbeta kring unghästauktioner med ASVT och Kolgjini. Det gynnar banan, banans tränare, hästägare från södra Sverige som idag är ett av landets viktigaste uppfödardistrikt. Vi ska tillsammans med ASVT verka för att det blir ett topparrangemang”.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram