Image
ASVT:s Trottex Auktionslopp avgjordes i fredags!

ASVT:s Trottex Auktionslopp avgjordes i fredags!

I fredags under visningen till Elitauktionen 2024 kördes ASVT:s Trottex Auktionslopp för hästar födda 2021 och som var med  i någon av våra auktionskataloger 2022. I år blev det tre lopp då loppet för hingstar och valacker fick delas i två lopp.

Limoncello Boko målFör stona blev det dock endast ett lopp och det innebär att stona fick tävla om 200 000 kronor i förstapris! Trots spår 8 kunde Dahlia Brodda sticka till ledningen i en tuff öppning och när Rikard Skoglund försökte sänka tempot upp mot varvningen så agerade Björn Goop direkt bakom favoriten Scarfo Pellini och körde till och övertog ledningen ut på sista varvet.

Väl inne på upploppet så blev Goop tvungen att öppna dörren för Dahlia Brodda som tackade för det och spurtade vasst och nosade ut Scarfo Pellini precis på mållinjen!

Dahlia Brodda kostade 110 000 kronor på Kriterieauktionen 2022 när Sybille Tinter köpte in henne och hon tränar fortfarande hästen och uppfödare är Brodda Stuteri och ägare är Tietz Thorsten & Gruner Susanne.

Första auktionsloppsvinnaren i fredags var Limoncello Boko, bilden till vänster, som köptes på Elitauktionen 2022 för 375 000 kronor och då hette han Oh Danny Boko. Limoncello Boko tog hand om ledningen omgående i sitt lopp och fick bestämma tempot som han ville. Det kändes som att körande och tränaren André Eklundh hade full kontroll på loppet och Limoncello Boka var väl aldrig i förlustfara utan det såg ganska säkert ut till slut.

Uppfödare till Limoncello Boko är Boko Stables Holland BV och ägare till hästen är Knutsson Trotting AB.

Pop the Cork segerdefilrarDagens sista auktionslopp vanns av Pop The Cork som tränas av Mattias Djuse som hade satt upp brodern Magnus A Djuse i vagnen och man stack till ledningen i första kurvan men man fick försvara täten första femhundra i hårt tempo och tempot hölls uppe hela vägen.

Inne på upploppet utmanades man hårt av Ajson som försökte gå i riktig närkamp hela upploppet ned men Pop The Cork var verkligen tapper och avvisade Ajson frågor hela vägen in i mål.

Ajson vann ASVT:s Trottex Auktionslopp för tvååringarna förra året så han var inga mil ifrån en snygg dubbel men fick nöja sig med andraplatsen.

(Bilder Lars Jakobsson / TR Bild)

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram