Image
Årets första stora drabbning för treåringarna i helgen!

Årets första stora drabbning för treåringarna i helgen!

Nu är sommaren här och ett sommartecken så gott som något annat är att det är dags för treåringarnas första stora drabbning. Färjestad arrangerar långa E3 finalerna när man kör V75 tävlingar under lördagen och vi kan nog se fram emot en fartfest då Färjestadstravbana är riktigt snabb för dagen! Som vanligt har vi gått igenom stammarna på finalfälten men tittar även på vilka som är de duktiga uppfödarna bakom hästarna i dagens finaler!

Totalt är det 15 olika avelshingstar som har intresse att bevaka i lördagens finaler. Flest pållar att hålla reda på har Face Time Bourbon som har hela 4 finalister och de är jämnt fördelat mellan finalerna således har han två finalister i varje final att hålla tummarna för.

Hack i häl finns Walner men han har samlat alla sina tre finalister i stonas final. Sedan är det fyra hingstar som har två finalister var och alla fyra hingstarna har varit demokratiska och har en finalist i varje final.

Det är Father Patrick, From Above, Googoo Gaagaa och Readly Express som har lyckats med den här bedriften och det är etablerade hingstar så inte direkt överraskande men man kan inte sluta att förvånas över From Above som nu är 26 år och fortfarande står sig bra som avelshingst!

I rollen som morfar till finalisterna finns det 20 olika hingstar och Cantab Hall förekommer som morfar hela tre gånger, två finalister i hingstar och valacker och en finalist i stoavdelningen. De andra två hingstarna som förekommer två gånger var är Juliano Star, två finalister i stoavdelningen samt Varenne som har två finalister som morfar bland hingstar och valacker.

Om vi tittar på uppfödarna så finns det hela 21 uppfödare och uppfödarkonstellationer på 24 finalister vilket visar vilken bredd vi har på uppfödningen i Sverige. Bäst har Boko Stables Holland BV lyckats som har tre finalister fördelat på två ston och en hingst. Den andra uppfödaren med mer än en finalist är Sisyfos Breeders AB som har en finalist i varje avdelning.

Här kan du se stammarna på och vilka som fött upp E3 Finalisterna

Vi på ASVT håller en extra tumme för Conrads Stefan, såld på Kriterieauktionen för 170 000, J.Kagan Brick, såld på Kriterieauktionen för 170 000, Like Magic Sisu, framselekterad till Elitauktionen men fick strykas och såldes sedan på Kriterieauktionen för 375 000, samt Limoncello Boko som såldes för 325 000 på Elitauktionen.

I stoavdelningen så är det Scarfo Pellini som vi hejar lite extra på då hon såldes på Elitauktionen för 1 800 000 och var Elitauktionens dyraste häst 2022.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram