Årets Uppfödarbragd
januari 05 2016 0 kommentar

Årets Uppfödarbragd

Årets Uppfödarbragd 2019 | Tilldelades Ronny och Vanja Olofsson

Ur bragdkommitténs motivering | Det handlar om ett uppfödarpar som med en liten gedigen uppfödning redan fått fram en handfull miljonärer som Super Light, Right On Track och Good As Dollar. Nu har de återigen bevisat styrkan i sin uppfödning genom Power – jättetalangen som kom, sågs och segrade under 3-årssäsongen. Svenskt rekord och seger i Svenskt Travkriterium slutade med drygt 5,5 miljoner på kontot.

Utdelas sedan 2002 | Priset Årets Uppfödarbragd instiftades 2002 och delas ut till en uppfödare som haft exceptionellt stor framgång inom sin uppfödning.
Stor eller liten uppfödare har i detta sammanhang ingen betydelse. Det handlar inte i första hand om den mest vinstrika eller största uppfödaren utan det är framgångarnas art som ligger till grund för bragdkommitténs slutliga val.

Med bragdkänsla! Det ska handla om framgångar som kan associeras till just en bragd!

Det kan till exempel vara;
- ett sammantaget exceptionellt resultat
- ett exceptionellt resultat av en eller flera uppfödningar som till exempel segrar
i stora eller klassiska lopp eller absoluta världsrekord.

Vilka kan komma ifråga
För att komma ifråga som kandidat ska det vara en eller flera som
- kan identifieras som uppfödare
- att uppfödningen har en viss kontinuitet
- att uppfödningen präglas av god hästhållning.
En uppfödare kan få priset flera gånger.

Alla kan ge förslag | Vem som tilldelas Årets Uppfödarbragd utses i december varje år av en bragdkommitté med representanter för ASVT, Svensk Travsport och travsportjournalisterna.
Ordförande i kommittén är Lennart Peterson-Brodda. Alla har möjlighet att lämna förslag till pristagare. När det är dags att lämna förslag publiceras på asvt.se och i tidningen Travhästen.

ASVT
ASVT

Uppfödare, hästägare, proffs, amatör eller – kort och gott - travintresserad? Ett medlemskap i ASVT medför att det blir enklare som billigare.

Vill du vara en del av oss?

Vi på ASVT ger dig massor mervärden som medlem. Rådgivning, tips och vår tidning. Bli en del av oss!

BLI MEDLEM IDAG