auktionNorge internetauktion

Nu den 18 maj kommer vi dra igång en ny auktion endast för Norsk registrerade hästar. Detta görs i samarbete med trav365.no. Nedan kan ni hitta information om auktionen

Vilkor: [+] PDF 

Skaffa användarkonto

Instruktion för att skaffa användarkonto om man inte har Svenskt Personnummer.
Du måste ha ett konto för att bjuda på Internetauktionen

1 Börja med att gå in på webbshopen. 
2 Tryck på ikonen som ser ut som en gubbe uppe i listen (På datorn står det Mitt konto)
3 Kommer ner en rullista med två alternativ. Välj registrera
4 Fyll i dina uppgifter och tryck Registrera. Glöm inte att det är krav att bifoga bild på ditt körkort eller Pass.
5 När ni skickat in ansökan så måste en handläggare på ASVT/Trottex godkänna ditt konto. Detta kan ta lite tid beroende på när du registrerar ditt konto. Så fort vi godkänt ditt konto går det ut ett mail till dig.

6 Du har nu skaffat ett användarkonto och kan logga in genom att gå in på denna länken http://asvtportal.vgwebb.se/account/nslogin

Budgivning:

När du nu skaffat ett användarkonto är det bara gå in på http://shop.asvt.se/index.php?route=product/category&path=95
Där ser ni alla hästar som är anmälda till Norge Internetauktionen.
Där går ni sedan in på den hästen ni är intresserade på genom att trycka på hästen.

Innan klockan 18.00 auktionsdagen så finns det bara en ruta som är för maxbud.


Vad är ett maxbud?

Maxbudet är en order till systemet att bjuda upp till ett visst belopp. Om du lägger ett maxbud på 50.000 kr så kommer det att omsättas i ett vanligt bud som är 1.000 kr högre än gällande bud. Om någon då bjuder över dit bud så svarar du automatiskt med att bjuda 1.000 kr högre ända tills det kommer upp till 50 000 kr. Om någon lägger ett vanligt bud på 50.000 kr bjuder systemet inte över. Om du inte väljer att lägga ett nytt bud. Ett maxbud garanterar inte att du blir köpare om hästen säljs till ditt maxbudsbelopp. Ett vanligt bud på samma belopp som ett maxbud är gällande före maxbudet, även om maxbudet lämnades först. När du lägger dit maxbud kommer det upp en kontrollruta om du verkligen vill lägga det aktuella budet. Då trycker du på knappen OK om det är korrekt. Tänk på att kolla så det är rätt antal nollor i den summan du skrivit.

Vid 18.00.00 då kommer det upp ytterligare en ruta. I denna rutan lägger man det budet man vill lägga. Så om en häst står på 15 000 kr så kanske du vill höja direkt 5 000 kr upp till 20 000 kr. Då skriver du helt enkelt 20 000 kr i rutan ok trycker på BUD. Då kommer det upp en kontrollruta om du verkligen vill lägga det aktuella budet. Då trycker du på knappen OK om det är korrekt. Tänk på att kolla så det är rätt antal nollor i den summan du skrivit. Minsta möjliga höjning är 1 000 kr gällande alla bud. Man kan aldrig bjuda ojämna bud som till exempel 11 500. Utan alla bud måste vara i tusental.

Anmälan Norge Internetauktion

Till denna Internetauktion måste man fylla i denna Anmälningsblankett och skicka in den till oss underskriven med mail senast fem dagar innan Internetauktionen ska hållas.

Anmälningsavgiften är 1875 kr för medlemmar och 2500 kr för icke medlemmar.

Auktionsprovision om 3% tillkommer vid försäljningssummor från 101 000 SEK och beräknas på hela försäljningssumman exkl. moms. Auktionsprovisionen debiteras säljaren.
För häst som stryks efter anmälningstidens utgång debiteras 3 000 kr i strykningsavgift.

Här hittar du anmälningsblankett (+) Gå vidare

Här kan du bli medlem vilket är lönsamt redan när du anmäler en häst! (+) Gå vidare

Veterinärintyg krävs

Glöm inte bort att det vid auktionstillfället krävs ett veterinärintyg högst 14 dagar gammalt samt för dräktiga ston även ett dräktighetsintyg. Intygen måste vara inskickade till Kansliet i god tid innan Internetauktionen startar.

Dessa veterinär- och eventuellt dräktighetsintyg skickas in till Kansliet genom att skannas och mailas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Dit skickas även eventuella bilder på anmälda hästar mailas.

[+] PDF Veterinärintyg
[+] PDF Veterinärintyg för ettåring

Köpa häst på Internetauktion
Trottex arrangerar auktionerna men köpen görs sedan upp direkt mellan köpare och säljare.